Lydnadsagility? Agilitylydnad?

Känns verkligen som att träna en helt ny hund nu när vi går ut och tränar! Ninjas inställning är helt annan, inte där jag vill att den ska vara men helt klart på god väg och åt rätt håll! Känns som det var evigheter sen jag såg två bruna öron som stod uppåt under ett fotgående! Låter kanske konstigt men, jo, så såligt har det varit. Hon kommer in fint vid sidan och börjar fokusera mer på kontakt och mer på migoch inte bara sin uppgift. Känns underbart! Ska be Rikard film när vi kommer ner!
Min fina Ninja.. Har planerat in en lydnads 1a i Jönköping den 1 april också, blir dagen efter dragkursen! GREAT! Det blir alltså vårt närmaste mål som det verkar nu, men vi har ju fortfarande en del finslip att jobba på!

Vår hemmasnikrade plan är i alla fall det roligaste vi gjort på länge!



(Har, dessutom, definitivt bestämt att lägga om markering i söker till skall istället för rulle!
Den som inte hört oss under dom här dagarna måste vara döv, även om vi bor i skogen!)


Ny lydnadsenergi!

Igår åkte jag med mamma till Härnösand för lydnad och skyddsträning! Första passet var lydnadspasset och jag och Ninja har ju haft en svacka i träningen så jag gick inte in med några förväntningar alls. I början var allt som vanligt, hon går med huvudet ner i backen och ser mest bekymrad ut. Jahapp tänkte jag, det sög ju!
Försökte tänka om och på hur jag skulle lägga in agility-drag-sök-energin i lydnaden. Ställde upp för en vanlig inkallning och kallade in. Ninja smyger fram i trav och ställer sig en meter ifrån mig och eyear.
Tänker om och ställer upp henne i agilitystartposition (ståendes) och lämnar henne. Vänder huvet åt henne och startar henne, under tiden hon kommer mot mig vänder jag upp och säger fot! Ninja kommer i fullfart och sätter sig fint vid sidan med intensiv blick, hon är alltså fortfarande helt med! LYCKA

Bröt efter det passet och skickade iväg ett sms till kelpieproffset Jenniefer Ericsson för lite råd och tips! Fick svar nästan direkt och blev ett långt samtal om träningsupplägg och kändes bra att bolla idéer med någon. Kom i alla fall fram till en del och fick en riktig motivatios-boost! Blev en del snack om annat med såklart, man har mycket att fundera över ;)

Blev som sagt supertaggad av lite nytt tänk och ny energi så blev raka vägen ut på plan i morse för att testa lite! Använda mig av ag.starterna och det funkade HUR BRA SOM HELST. Supertaggad hund och fullt fokus och massa enegri! Hon kom till och med upp vid sidan flera gånger själv med fin kontakt! Blev ett kort (underbart) pass som verkligen fick upp lydnadshumöret igen!



Får se om det blir ett till pass idag och hur det gr i så fall!
Man ska väll inte ta ut segern i förskott men känns i alla fall grymt bra just nu!

Tack Jeffa!

Bruna har fått knäpp!

Ninja och jag har idag spenderat 10½ timmar på buss och tåg! Blev några byten och mycket dötid.. Hittade en provpåse i fickan så tänkte vi kunde göra nått kul medans vi väntade. Började med lite enkla trick och insåg direkt att min hund var supertaggad! Hon morrade av frustration och struntade i skator och alla knäppa stockholmare (eller knäppa från andra ställen som råkade vara där just då). Hon var helt fokuserad och vi hade verkligen askul! Flickan gick lös från Forshaga till Långsele (alltså hemma). Mycket miljöträning och lydnadsträning för den delen! Hon skötte sig utmärkt och hittade några gulliga ungar (2 & 4) som hon, till deras mamma stora lycka, lyckades hålla glada ett bra tag (dom grät floder och var jättearga båda två då vi klev på). Många pussar, apporteringa va nappar/lekasker/vantar osv., vackra tassar och lite mer kelpiepussar! Dagmamman Ninja! Mycket hann vi med och en nöjd matte kan lägga sig med gott samvete inatt!



Imorgon blir det skydd i Härnösand med dobbisfolk!
Blir någ ett lydnadspass och en skidtur också om jag känner mamma rätt ;)


Förlorad energi..

Man kan minst sagt säga att gnistan i min och Ninjas lydnad har blåst bort.. Trisst som fan och känns som att hon och jag har tappat all lust och glädje i det hela. Känns skittråkigt och det är otroligt svårt att vara positiv och glad när det ser ut som att man "plågar" sin hund. Nej, ändring måste ske och den måste ske mycket snart! Satt i stallet och diskuterade det med lite folk och kom fram till att vi nog ska pröva använda agilityn som någon form av belöning eftersom det är det enda (förutom draget) som hon verkligen uppskattar och tycker är roligt. Godis och leksak funkar inte på samma sätt. Så blir till att testa och se! Får bli på lovet de då kanske!



Snart blir det föreläsning med Fanny Gott. Ska bli intressant av många anledningar ;) Ninjan får i vilket fall stanna hemma och vakta lägenheten tsm med ett gott ben! När jag kommer hem blir det hopp i säng för imorgon ska man på försäljarkurs för ArkenZoo! Galet toppen eftersom jag nu har SPORTLOV i en och en halv vecka :DD


Fysträning? Fysträning!

Efter att ha ätit en god middag (köttbullar, potatismos, brunsås och kokta sommargrönsaker) funderade jag över dagens aktivering av bruningen! Eftersom jag inte känner mig tillräckligt kry för att ta en dragrunda så fick det bli weightpulling för Ninjabus. Kopplade på tre petflaskor med vatten och börajde vandra iväg. Hon fick gå i skritt en bra bit och dra. Gör hon itne de så rusar hon abra iväg och tänker bara JOBB JOBB JOBB och glömmer matte lite. Tror även att det ger betydligt mer om hon går i skitt jäntemot tex. trav. Verkade inte vara några som helst problem i vilket fall så bestämde mig för att ge henne en utmaning. Placerade ut hund och flaskor i snön och gick ner och runt en korsning så närmsta vägen till mig skulle bli genom all djupsnö. Mycket svårt tyckte kelpien som mest stod och skrek. Ropade och hejade men nej.. Skrik, skrik, DÖDSSKRIK! Mes, tänkte jag och gick ut och mötte henne. Då jag kom fram och skulle hjälpa henne lite upptäckte jag att det var otroligt tungt! Hjälpte henne lite och j*vlar va hon tog i! Stod i selen och drog för sitt liv! Efter 20m snöpulsning+flaskdragning så var vi framme vid vägen. Mycket nöjd liten kelpie skrek nu igen, dock av glädje denna gång ;) Stolt, stolare, NINJA! Måste erkänna att jag kände mig ganska stolt själv med! Nu ligger hon utslagen på golvet.

Pratade även länge med både mamman och pappan och har kommit fram till att jag faktikst mår riktigt bra just nu! Och det blir ju inte direkt sämre för att man ska få åka hem till Sollefteå och bara göra massa kul grejer! Underbart, bli även en sväng till Sundsvall för att hälsa på folket där! Kanske även hinner med något sökpass med sökmorsan och sökBerit!

Nej nu blir det lite matteplugg innan man ska hoppa i säng!
Ha de bra! ..psst, jag får lov imorgon ;)


För att i mitt hjärta kommer ni alltid att lysa!

Mina Stjärnor, jag hade inte varit den jag är om det inte vore för er.
You're simply the best!




Resultat från skolmästerskapet och prisutdelning!

Då var prisutdelningen avklarad! Så klart blev det känslosamt mot slutet då 'Säsongens bästa'-priserna delades ut.. Trodde verkligen att jag skulle kunna hålla mig, men det gick verkligen inte. Så många duktiga, så många kämpar, skulle vilja dela ut pris till alla! NU är det i alla fall gjort och vi kan bara se fram emot vårsäsongens barmarksdrag! Längtar! Här kommer i alla fall resultaten!

5 km:
1. 18.43 - Mimmi S Löfgren m. Dita & Fröding
2. 25.41 - Veronica Wihman m. Baccus
3. 28.11 - Ewelina m. Koda
4. 29.55 - Jennifer Engström m. Kep & Joy

2 km:
1. 07.18 - Mimmi s Löfgren m. Dita & Fröding
2. 08.05 - My Hörting m. Mara
3. 08.15 - Josefine Westling m. Stina
4. 08.18 - Emma Hult m. Panizzi & Zenoni
5. 08.54 - Lotta Nygårds m. Leia & Pila
6. 09.01 - Johanna Fridh m. Mitzi & Ninja
7. 09.24 - Jennifer Engström m. Kep & Joy
8. 10.00 - Martin Söderlund m. Hasko
9. 11.06 - Ewelina Söderlund m. Koda & Texas

Stafetten:
1. 11.27 - TeamUdda (Mimmi, Lotta, My)
2. 13.42 - TeamBlandras (Johanna, Ewelina, Emma B)
3. 14.20 - TeamHGM (Amanda, Oskar, Lollo)
4. 14.43 - Pinky Panters (Josefine, Jennifer, Eve)
5. 16.13 - Dragons (Emma H, Veronica, Julia)

Nu till dom lite mer personliga preiserna. Jag valde att dela ut 11 priser till personer i gruppen som jag tycker varit extra duktig eller gjort något speciellt bra under säsongen.


Säsongens Kämpe
Johanna Haglund - för att hon kämpat hela säsongen även om hennes hund kämpat åt ett annat håll.

Säsongens Arbetsmyra
Veronica Wihman - för att hon inte gav upp även om hon fick springa hela barmarkssäsongen med en hund som vill allt annat än att dra.

Säsongens Duktigaste
Sandra Järderström - för att hon i stort sätt alltid berättar när hon inte kommer på träningarna. Ordning och reda är mycket viktigt!
 
Säsongens Engagemang
Lotta Nygårds - för att hon alltid vänder det negativa till något positivt och hellre tar sig i kragen och kämpar lite till istället för att ge upp. Hennes hundar må ha motivationssvängningar med det har inte Lotta. 

Säsongens Make-Over
Martin Söderlund - för att han gick från att vara tyst och "omotiverad" till att bli en riktig kämpe som verkligen lägger ner tid för att lyckas.

Säsongens Solstråle
Josefine "Jossan" Andersson - för att hon alltid är på bra humör och sprider glädje där hon går. Ett riktigt lyckopiller som alltis får en på bra humör.

Säsongens Ge-Aldrig-Upp
Johanna Fridh - för att hon inte gav upp även om hon började med en hund som inte villa ha något med draget att göra över huvudtaget! Kämparglöd utan dess like!

Säsongens Förare
Ewelina Söderlund - för att hon håller sin hund på ett snyggt sätt och har lyckats få två hundar med tidigare "aggrisionsproblem/hundilska" att gå på skolmästerskapet, i dubbel lina, i nacklina med 13 andra hundar i spåret. Riktigt bra förarjobb i mina ögon.

Säsongens Stjärnskott
My Hörting & Mara - för att dom gick från inget till att bli stjärnot helt enkelt. My & Mara är ett bevis på att träning ger färdighet!

Säsongens Tålamod
Hanna Könberg - för att hon, medans alla andra var ute och åkte skidor, stannade hemma för att lära sig hund att ha på sig en sele. Någon som hunden först fann otroligt jobbigt och läskigt. Nu är problemet kanske inte löst, men hon har kommit en otroligt lång bit påväg. Duktig tjej!


Säsongens Bästa Ekipage, som röstades fram av hela gruppen blev..



JOHANNA FRIDH & MITZI
Med motiveringen. En tjej som verkligen aldrig ger upp. Hon har kämppat
på bra även i motgångar och visat att hon verkligen har viljan och motivationen
att utvecklas. En toppen tjej! Hennes hund som även hon har utvecklats är nu
mer en glad och positiv liten prick som älskar draget. Ni är ett toppen team och
verkligen värda detta pris.

Till alla er som kanske inte fick något pris, ni har också varit jätteduktiga! Ni är guldvärda allihop och ett riktigt toppen gäng! Har just nu meddelat de nya ledarna att vi kör igång "inskolning" då snön är borta! De nya ledarna är..

Lotta Nygårds
Josefine "Jossan" Andersson
Johanna Fridh

Jag är nöjd med säsongen och ser framemot lite ledarledigt! MEN då barmarkssäsongen sätter igång är vi taggade igen, right?! DE skolmästerskapet blir mäktigt ;)


Prisutdelning.. hihi

Har precis delat upp alla priser.. Hihi, ska bli riktigt kul att avslöja alla resultat! Förutom priserna för 2km, 5km och stafetten så kommer jag även att dela ut mindre priser till exempelvis:

Säsongens Ge-Aldrig-Upp
Säsongens Arbetsmyra
Säsongens Bästa Förare
Säsongens Bästa Kämpe
Säsongens Bästa Tålamod
osv.

Tycker att det är otroligt viktigt att dom som kanske inte har nått de bästa resultaten men ändå uppnått stor framgång får en tid i ramljuset! Det är många i gruppen som har kämpat mer för att komma dit dom är idag även om dom inte nått sitt slut mål. Vill dessutom inte att vi glömmer barmarkssäsongen 2010. Kommer att bli en rolig men säkert också lite känslosam morgon, i alla fall för mig. För när man tänker på hur långt vi faktiskt kommit och hur många murar vi brutit oss igenom är det nästan lite overkliget. Idrottslärarna är till och med förvånade över hur långt förarna kommit i skid-utvecklingen. Underbart. På måndag smäller det!

Såg även att bilderna från friluftsdagen hade kommit ut på skolans hemsida! Gillar att Julia och Elvis startar bildspelet med snygg åkning! Blev några bilder på mig med från uppvärmningen men Ninja och Asta!





Vi ses i Knipan 8:00 på måndag morgon tjejer & killar!
(Och helt ärligt så skiter jag i att jag förstör någons sovmorgon,är det för
jobbigt att kliva upp, så stanna hemma men något pris får du inte. Puss)


Skolmästerskapet 2011 - Drag

Då var allt slut, i alla fall allt som har med skolmästerskapet i nordiskt drag 2011.. Puh, känns som världens lättnad! Har varit hur kul som helst och så mycket jag har lärt mig, men känslan av att det är över på ett tag är skapligt skön! Är otroligt stolt över alla som varit duktiga och kämpat hela vintern! Alla med olika förutsättnignar men alla med samma mål. Alla med olika motgångar och problem men nu har vi fan nästan löst allt! Helt grymt ju! Blir nog bra med lite ledarvila nu innan barmarkssäsongen drar igång. Ninjan ska få jobba med mamma lite och inte springa med alla andra ;) Fina tjejen! Otroligt nöjd över min första riktiga dragsäsong, och att ha fått dela den med underbara Draggruppen va bara toppen! Ni är mina stjärnor!
Resultat & prisutdelning kommer på måndag nästa vecka, höhö ni vet iiiiinget!
.. Funderar på att diskutera "hemvändar tävling" på skolmästerskapet nästa år! ;) Vad sägs om det?


(en liiiten bit av draggruppen, nytt foto kommer nästa vecka)

(Som pricken över i:et så VANN RIKARD, REX, NINJA OCH JAG DAGENS STAFETT :') *lycka*)


Det här mitt liv, jag lever min dröm!

Med den känslan i kroppen tar jag nu alla motgångar, lär mig och går vidare. Känner att jag gör precis det jag drömt om och jag lever ett liv jag älskar! Allt går som det ska och även om det inte blir precis som jag har tänkt så blir det bra. Jag har en plan och mål att nå och jag är på god väg att nå flera av dom. Självklart har jag många kvar men det känns toppen att vara igång. Orgiven av positiva underar människor och folk som uppskattar mig för den jag är och det jag gör. Dessutom blir det drag onsdag, torsdag, lördag och söndag, blire bättre?

On top of the world - alltid med Ninjan.


Draginstruktör?

Fick ett mycket spännande erbjudande idag. Ett erbjudande om att bara draginstruktör på en så kallad pusselkurs för ungdomar! Galet kul! Hon som sökte om mig hade blivit tipsad om mig av en av dom jag skriver reportage för, liiite kul! Ska bli riktigt kul, ska bara se till att få i ihop livet och få till all planering först! Blir nog toppen!
Hade aldrig trott att ett reportage skulle leda till två och sen till instruktörsjobb, lycka!

Som sagt, reportage. Jag må vara den känsligaste på jorden, men jag kan verkligen inte hålla tårarna inne när jag skriver på dom.. Helt otroligt. Jag vet inte vad som händer med mig! Ska i alla fall bli roligt då alla inblandade får läsa :') Vet någon som kommer att bli extra glad. *Lycka*

Dragträning idag också.. Känns som att jag skriver det varje dag? Fast vi tränar ju baaaara typ fyra gånger i veckan! ;) Alla taggar på skolmästerskaps stafett på torsdag! ÄNTLIGEN!

Fick nyss ett samtal som bekräftade att min kära pojkvän också haft en toppen dag (Y)

Släde? Jägarexamen? Vorsteh?!

Sitter och drömmer mig bort med Rikard..

Om det blir Norrland och 5-6 månader vinter om året, då blir det banne mig en släde - Tina & Rikard överens!
Och blir det en släde behövs det fler draghundar - Tina & Rikard överens!
Vorsteh? En drag och jakthund som är rätt allround - Tina & Rikard överens!
Drömmer oss bort lite till.. Rikard vill ha en nästan helt vit.. - Tina & Rikard inte överens!
Eftersom båda vill kunna dra och jag vill ha en mörk blir det två - Tina & Rikard överens!
Jossan säger "Köp fyra direkt".. - Tina, Rikard & Jossan INTE riktigt överens ;)

Rikard planerar att ta jägarexamen i höst så då är väll steget kanske liiite närmare iaf!

Helt galet, MEN om nu detta går igenom så är det inte för ens vi bor i ett hus! PUNKT! :)
Alltså är det ett bra tag tills dess, så ingen behöver oroa sig. Hihi!



Vem kan säga nej? Inte jag, inte Rikard *suck* drömma kan man..

Släddrömmar!

Efter ännu en dag i spåren med en väldrigt duktig draggrupp är jag taggad som fa-an på morgondagens träning! HAde ju inga skidor med mig idag eftersom jag inte trodde jag skulle hinna.. Fick mig i alla fall några turer med släden - Tack Jossan! Har aldrig varit så arg under en dragträning som idag, herregud! Sex HELT olika hundar i ett spann.. Längsbak: Två duktiga som inte riktigt vet vad dom gör men lyssnar okej. I mitten: Två helt galna schäfrar som bara ska fram fram fram, även om det betyder fel håll (ska tilläggas att dessa är GRÅA schäfrar). I led: Två trogna lyssnare som inte riiiktigt gilladea tt ha två galningar i arslet. TOPPEN! Detta resulterade i att jag sista biten hängde efter släden. MEN påt igen! JAG SKA KÖPA EN SLÄDE.. OCH KÖRA 6-SPANN! Så grymt underbart då det går bra, vilket det också gjorde!

Här är en film från 6-spannet idag och ett från 4-spannet igår! :) Ninjan i led på båda, otroligt stolt matte!
6-spannet: Dita + Fröding, Mara + Kiwi, Pila + Ninja
4-spannet: Mara + Kiwi, Pila + Ninja

Raggade även upp två nya stjärnor, eller egentligen 4½ ;) Emma och Zenoni (kh collie) drag fram i spåren som dårar, riktigt duktiga! Det gjorde även Julia och Elvis (sheltie), riktigt flinka! Panizzi var mer av en hejarklack längspåret, MEN fan vad hon hejade! :D Roligt Roligt!

Som sagt imorgon kör vi igen, någon som är på? ;)


Fredagsmys!

Ja, då sitter man här och skriver så ögonen sprutar av tårar.. Herregud, det är stor skillnad på att vara medveten om något och aatt skriva ner det och sen läsa det. Aldrig varit stoltare. Längtar otroligt tills en viss mamma får veta <3 (och nej mamma jag är inte gravid).

Rikard kommer om några timmar, helgen är proppad med underbara ting! Vänner, drag, grillning, galna hundar mys och världens bästa pojkvän! Ha en bra helg alla <3


Hon skulle bara veta.. ;)

Ser ut att bli en tur på släden med Jossan och galna hundar :DD Första gången i spann för Ninja alltså! Se upp på Dejebanan, galningar on the way! PUSSJOSSAN!


Sågad..

Började dagenhelt okej! Humöret på topp och taggad, trotts att dagen började 8.30 med matte och efter det historia! Går en promenad i snöoväder på morgonen med Ninja, äter god frukost och drar mig bort mot skolan. Blir stoppad i dörren av min "kära" gamla lärare Per. Skickade mitt personliga brev till honom för granskning då jag vet att han är duktig på sånt!

- Vill du verkligen att jag ska göra det här säger han och ler.
- Ja? Säger jag. Aannars hade jag väll inte skickat det åt dig?
- Okej säger han och ler. Vi går upp på hans rum och här börjar sågandet. Han sågade hela brevet TOTALT. Inget var bra, inget var knappt okej. Men näst intill tårfylda ögonen bet jag mig i läppen. Orkar inte mer strul nu.. Visste ju att jag skulle vara tvungen att fixa om allting innan träningen. *Suck* Går ner på mattelektion men stressen av arbetet gör att jag inte kan koncentrera mig alls. Håkan min lärare ser undrande på mig med sorgsen blick när jag lägger ihop böckerna långt innan lektionens slut.. Håkan vet hur jag blir..

Samlar mig tillräckligt inför historian för att kunna försöka lyssna på jordens tråkigaste föreläsning om Gustav Adolf.. eller något? Tillslut blir det i alla fall lunch, går hem och lägger mig i sängen med finaste pärlan och tar det lugnt ett tag. Äter god lunch och ger skolan ett nytt försök. Blev en lång eftermiddag med dålig motivation till det mest. Orken räcker inte till skolmästerskap, koncentration och panik över plugg man måste göra..

Kommer tillslut hem och skriver som en tok på brevet då Mimmi ringer och säger att spåren i Skived inte är preppade - det blir alltså inget skolmästerskap idag. *Ännu mer suck* Går bort till skolan och skriver ut och lämnar mitt brev i alla fall. Träffar Fredrika i skolan *lycka*, hon berättar om hur bra mitt reportage var hittills och hur duktig och bra hon tycker att jag är.. Liten energiboost fick jag och första riktiga leendet för dagen sprider sig över läpparna.

Bestämmer mig för att rensa hjärnan och tar med mig Bästa vännen ut på en springtur i snöyran. Ett helt underbart pass med intervaller, styrketräning för Ninja och en spurt på 1,5 km som avslutning på allt. Var ute i 45 minuter, HEELT slut i heeela kroppen! Har aldrig gått såhär bra på en joggingtur med Ninja! Så otroligt nöjd.

Nu sitter jag här med godaste kvällsfikat ever, mackor, yoghurt, äpple, te, juice och körsbärstomater (och en liiiten skål med godis), MUMS säger jag bara!


Håller på att kollar igenom bilderna från fotograferingen med Julia och väljer ut bilder jag vill ha.
Helt galet vad fina bilder människan tar, du är en stjärna Jullan <3 Puss på min fina Ninja


Livet leeeker!

Idag är en sån där dag som man bara hoppas aldrig sa ta slut, vara förevigt liksom. Klev upp klockan sex och drog på mig dragstället. På med joggingskorna, fick ett skavsår igår som jag hoppades inte skulle kännas. När jag kom ut visade det sig att, även om jag var grymt taggad, skavsåret gjorde alldeles för ont för att kunna springa med. Så med en taggad/frågande kelpie vände vi och gick tillbaka in. Hämtade en stor flaska och fyllde den med vatten, kopplade fast den i en lina och kopplade sedan fast den i Ninja. Något skulle hon allt få göra, tänkte jag! Weightpulling light version! Hon tyckte det var jätte roligt och travade stolt runt promenaden med flaskan släpandes bakom. Duktig tjej! Grymt stolt över att hon kommit över ännu en rädsla - att dra något bakom sig. 

Kom hem och tog en välförtjänt dusch, slappade framför tvn och gick sedan vidare till skolan.
Möte med Anna-Karin stod på schemat sen blev det hem en sväning innan man skulle tillbaka igen! Svenskan kändes minst sagt onödig MEN, Janne är Janne och klassen är klassen så! Träffade även Johanna och Ewelina som jag mig en riktig energiboost med sin goda inställning, tack!

Drog mig sedan mot matsalen med Emma. God mat och gott sällskap! Under lunchen fick jag ett grymt roligt erbjudande, känner mig supertaggad! Sprang upp till Fredrika på tredjevåningen och berättade och fick uderbar respons! Underbara ord från henne och AnneLi gjorde allt mycket lättare!

Var så otroligt glad och nöjd så det kändes NÄSTAN inte alls jobbigt att veta att jag skulle sitta på historia-/matte
lektion i 4 timmar under eftermiddagen! Historian gick awsome, ganska okej den där lärarpraktikanten.. eller nej.. Jag må vara glad, men man ska inte överdriva. Han är världens torris! Sofie jag saknar dig! *Turiskyoghurt*
Matten var självklart dryg men jag tog mig igenom den och gjorde några uppgifter!

Som pricket över i:t så har det varit superfint väder heeela dagen!

.. Det här kanske inte låter som en speciellt bra dag för någon annan, men känslan av lugn och lycka i hela kroppen hela dagen är oslagbar! Även om mycket ligger och försöker tränga sig igenom så gäller det att njuta medans man kan! Känns i alla fall grymt nice att vara GLAD!

Ikväll blir det plugg, mat, mys och reportage skrivning!
Får se om det blir lite klickerbus med Ninjan, annars sprängs hon väll! ;)

/ Tinan


Segmåndag..

Helt slut.. Har inte gjort något alls känns det som men är ändå helt slut.. Varit på dragträning med duktiga tjejer och kille! Körde två varv med Jossans släde (L)
- Rikard, det kommer att bli en släde! Och minst två jävligt snabba hundar! Jäklar va kul det är! Gah..

Nu blir det sägen.. Ska upp tidigt, 8.00, för möte med Anna-Carin! Sen slutar man väll 16:40? Kul liv!
På kvällen blir det psykologiplugg och kabarémöte tror jag, om jag hinner båda + möte with SofieH! Känner att jag har koll på läget, ska bara ringa gubbarna i Skived och se om dom kan preppa spåren inför SM! *Hoppas* Läget under kontroll som sagt!



NU blire gonatt för mig och brunan, sov gott - Saknar liten Agnes (+Rex&Rikard)


Längtaaar..

Mycket som händer hela tiden och jag gillar det! Lagom stressad och taggad som tusan på att starta igång skolmästerskapen! Blir skönt med en lite paus sen också.. Sista träningen idag innan "the real thing"!

Gick ner till viltpaven och tränade uppletande och lite lydnad. Kom fram lite till att det är inte Ninjas humör som är felet (jo lite men det är inte det största problemet), utan hennes inställning till LYDNAD.. Körde några uppletanden bland lite båtar och det gick awsome hon sprang ut fint, rakt ut, sökte av bra och klade framskick på andra skicket (gick tillbaka lite på första). Full fart liksom! Kommer troligen att gå över till skallmarkering.. Eftersom hon verkar tycka det är skitkul att skälla helt plötsligt så tror jag mer på det! Körde lite skallövningar och det gick faktiskt rätt bra! Hon har lätt för att gå in i skallet och skäller mer och mer och bättre och bättre! Så skallmarkering it is.. I think ;)
Sen blev det lite lydnad.. Ninja fick ludd i öronen och blev 100 år gammal.. Gav upp innan jag bröt ihop och busade en massa isätllet :D Sofie Heidenvall is needed, nu jävlar!

Dragträning idag 19:30 vid Knipan!


Tillbaka igen..

Då var man tillbaka i Fiffan efter en, som vanligt, alldeles för kort helg. Är i alla fall nöjd med dagens shopping:
lite nya underkläder (4 trosor, 2 bhar, alltid bra liksom), en fin leosjal, läppglans, nya salomonskor (då mina faller i bitar efter att ha använt dom i stortsätt varje dag i drygt ett år, bästa) OCH en efterlängtad kalender (lycka)! Fick dessutom en supergod smoothie av bästa killen Rikard! Efter en lagomt stressig eftermiddag blev det i alla fall tåget hem.. Suck, alltid lika tråkigt.. Men men..


Äntligen!

Nu blir det att tvätta bort allt smink, dra på myskläderna och krypa ner i sängen, har mycket sömn att ta igen känns det som.. Borde plugga med motivation till det finns icke! Ska försöka anstränga mig lite mer imorgon istället! Ninja ska få en välförtjänt skidtur imorgon också, drag för hela slanten! DRAGLYCKA!


To hell with TheStudio

Herregud.. De här har varit den längsta dagen i mitt liv.. Kom till Västerås vid 11 och kom upp till lokalen vi skulle fotas i halv 12. Sminkades vid 12 och fotades halv 4.. Taggad som fan för fotografering va de TILLSLUT dags. Och jahapp?! Fulaste poserna efter var man tvungen att göra och allt vi bad om lovade hon och inget fick vi göra. Hon fotade oss (svartklädda), Ninja (MÖRKbrun) och Rex (svart) mot en svart vägg..!? Resulterade i att Rex inte syndes, Ninja vart kapad vid halsen.. Herregud.. Otroligt besviken tog vi i alla fall 11 bilder var (för 1685:-/st).. Gick ner på Stadium och fuckade ur totalt.. Slutade med att alla tre gick tillbaka upp och fick tillbaka pengarna för fotona. Dagens bästa val.

Bokar in en tid med bästa Julia istället! Någon man kan lita på liksom.. <3

Så till alla er jag tipsade om.. Ha in för höga förhoppningar!

Imorgon blir det Forshaga och på fredag kommer mamma och Berit! Och Rikard, Rex och Agnes såklart! ;)

Confessions of a broken heart..

Efter en lång kväll med missförstånd, alldesles för mycket saknad och brist på sömn somnade jag tillslut. Vaknade med ny motivation och med en lektion (hundavel med kerran) kämndes inte dagens så tung.. Biljetten beställd till Köping C och lyssnar på fin musik medans jag packar väskan så sunderar jag över hur jag ska försöka förändra och förbättra framtiden, för både min egen och andras skull. Att inte kunna hantera sina känslor är något som har hindrat mig tillräckligt länge nu. Jag har tagit en stort steg och hoppas att det ska hjälpa, för jag vill verkligen inte ha det såhär.. Kommer att gå till en kurator en gång i veckan från och med nästa vecka. Kommer även att jobba med "problemen" på andra sätt. Skriver detta för att det är många som förtjänar att veta det, många som har kämpat för mig och det här är mitt sätt att visa er att jag kämpar för mig själv nu, och det är tackvare er. Jag vill förändra och jag vill bli bättre. Vet att några tycker att det är försent nu, men jag har gjort mitt bästa och mer kan jag inte. Jag hade inte kunnat göra mer. Nu har jag fått chansen att hjälpa mig själa och jag har tagit den. Jag kommer inte ge upp förens jag har lyckats.. Jag har förslorat tillräckligt nu. Det räcker..

Jag ångrar inget jag gjort, för jag vet att det var det bästa jag kunde göra då.
Och man kan inte göra mer än sitt bästa.



The rest is still unwritten..



It's a little bit funny, this feeling inside
I'm not one of those who can easily hide
I don't have much money but boy if I did
I'd buy a big house where we both could live

So excuse me forgetting but these things I do
You see I've forgotten if they're green or they're blue
Anyway the thing is what I really mean
Yours are the sweetest eyes I've ever seen

And you can tell everybody this is your song
It may be quite simple but now that it's done
I hope you don't mind
I hope you don't mind that I put down in words
How wonderful life is now you're in the world

Rikard Näslund.

Sommar?

Har varit en skum dag idag.. Allt har gått jättefort samtidigt som det har gått huuur långsamt som helst.. Är helt slut i huvudet så ska försöka lägga mig och koppla av.. Ska ha pluggdag imorgon innan jag och Glenn åker mot Västerås/Strömsholm. Ska bli en härlig helg med fotografering, fin middag och ton av mys, slapparhelg med andra ord! Det enda jag absolut inte får glömma är att köpa EN KALENDER! Gah, klarar mig inte mycket längre utan en alltså - Ny kalender - helgens måste! Kommer tillbaka på söndag tror jag och hoppas på att kunna boka in ett möte med fina Sofie då när jag är beredd med kalender, tävlingar och en, snart sig själv, brun hund!

MEN idag blir det inte mycket gjort, ska hoppa ner i sängen med finaste brun, en kopp te och nått gott :)






Och just de.. Jag kunde inte ha saknat sommaren mer..


On top of the world!

Det här har nog varit en av dom längsta dagarna på otroligt länge! Har hunnit hända mycke, jag har gjort en del och tänkt massor! Promenad på morgonen, svenska i skolan, hem, lunch, städa, ut på långpromenad (med värlens bästa sms från Rikard), städa och diska, plugga psykologi, handla, laga och äta god middag, powernap, ut och springa med Ninja, sola och nu nu te och plugg inför hisoriaprovet imorgon! Puh, snart är även denna dagen slut, härligt! En dag närmare studenten och frihet! ;)

Som sagt var ute och sprang med Ninja idag.. Var lite fundersam över hur det skulle gå.. Med mig SPRINGANDES bakom och utan hare har ju aldrig riktigt funkat för oss.. Hon tycker inte att det är lika kul och drar inte och ser mest bekymrad ut.. Dessutom har hon ju just löpt och är lite små seg och tråkig i allmänhet just för tillfället.. MEN efter som jag är inne i en otrolig bra period och så tänkte jag att, hur ofta är jag taggad på att gå ut och springa? Jag ger det ett försök!
När vi sprang iväg var det mesta som vanligt, men jag jobbade på, puschade henne och gjorde ingen större grej av det, hon sprang ändå längst ut i linan! Efter ett tag inser jag att jag måste höja tempot lite för att hon ska komma upp i galaopp. Jag gör det och får resultat direkt! Hon både galoperar och drar, LYCKA! Som prick över i:et så får vi dessutom en hare att dra på sista biten vilket gör att hon tar i ordentligt på slutspurten! Duktig tjej fick ett gott ben och mååånga pussar när vi kom hem! BARMARKS SÄSONGEN, HERE WE COME!



Vi är redo, är ni?


Dagen i bilder

Blev inte mycket skola idag så städade rummet istället, mycket fint!



Ninja hjälpte självklart till!



Rent skrivbord <3



I all röra hittade jag papper från min första lyd.tävling! Hade itne fyllt 12 så fick tväla inoff.
Såg ju rätt bra ut ändå ;) Fina Bellaborderterrier <3



Sen blev de långpromenad i solen med bruna tjejen! Grymt härligt!


Skolmästerskap i Drag

Japp, snart är det dags! På torsdag ska vi klocka gänget och hoppas på grymma tider och hoppas även på att slå de nuvarande rekorden:

1km på 2,30 min - My med Mara & Pila
3km på 7 min - Tina med Dita och Fröding

Känner att många ekipage börjar komma på fötterna och att vi börja se ljuset i tunnelns slut. Självklart har många en lång väg kvar men många börja komma över gränsen då man kan börja träna på DRAG, inte skidåkning, inte hunden utan DRAG. Skidåkning och hundträning ingår ju i detta men man kan träna allt samtidigt!
Är otroligt stolt över det jag åstakommit och hur många jag fått intreserade av detta underbara sport, många ögon har öppnats och det bästa som finns är verkligen att se folk utvecklas och lyckas! Finns nog inget bättre?

Ser fram emot årets barmarkssäsong och jag verkligen lääängtar efter vår första träning utan skidor. Tror.. eller vet att många kommer att bli förvånade över hur mycket skidåkningen har gett, även om man inte är något skidproffs så ger det otroligt mycket muskler och konditon! Ska bli grymt kul! Något jag också längtar efter är att få många på träningarna igen, minns då vi va 18 stycken uppe på sisu, hur underbart som helst :) LÄNGTA!

.. Och jag lovar att jag ska komma ner någon helg nästa vintersäsong, kommer aldrig kunna hålla mig! Puss på er mina solstrålar!


Mina bästa.


Lååång dag i skolan..

8:00 klev upp- det kallas sovmorgon.. 
8:15 skogspromenad med vovven - underbart att det är ljus när man går på morgonen!
10:10 svenska - skrev en liten "uppsats" om kanonbegreppet, gick faktiskt riktigt bra!
11.10 hem på lunch - blev några goda mackor framför tyra banks show.
13:10 hisoria - som vanligt blev det väldigt lite historia.. MEN mycket annat kul!
15:00 matte c - inte alls så svårt den här dagen, lycka!
15:45 hem och äta middag - kastade i mig två billys!
16:15 gick bort till skolan - plugg plugg plugg
19:00 gick hem - efter en hel dags plugg gick jag nöjd hem.

OCH eftersom man går på världens bästa skola så har Ninjan fått vara med i skolan hela eftermiddagen. Hon blev riktigt glad och nöjd då hon insåg att hon skulle få följa med, lilla skruttan! Underbart att få ha med sig hunden till skolan alltså, lyx minst sagt. Längtar tills i vååår, då blir det plugg i stallet med lydnads- och agilitypauser ;)

Snart blir det sola (förhoppningsvis med Amanda) och sen blir det duschen, sängen, mysigt fika och avslapping!


Bild från första gången jag och Ninja träffades, 3 oktober 2009. Gullvivan!


RSS 2.0