Erbjuder dragkurser i höst/vinter!

I höst/vinter kommer jag och Ninja att erbjuda oss att hålla kurser i drag på din brukshundsklubb! Både för dom som i framtiden vill tävla men även för dom som vill använda draget som motionering!



Helgkurser med teori, praktisk träning och massa motion!
(Om man är en grupp som redan tränat upp grunderna kan jag erbjuda fortsättnings kurs med mer löpning och konditionsträning)

Kommer även att erbjuda en tvådagarskurs med ett tillfälle i höst på barmark och det andra i vinter, då på skidor.
Det första kurstillfället har vi teori och grundträning som ekipagen själv tränar på fram till det andra kurstillfället!
På det andra kurstillfället har vi lite mer teori, skidskola för dom som behöver och självklart kör vi med hundarna!

Har ni egna önskemål så hör av er så löser vi det!

2-6 augusti kan jag tyvärr inte för då är jag ledare på Svenska Dragsportförbundets Riksläger ;)

För mer information:
Tina Sporrong
073-8469985
[email protected]



Vi har aldrig bakhalt!



Förklaring och ett stort tack.

1 juni hände något helt galet. Något som fick mig att våga saker jag aldrig vågat men som även fick mig att slå av helt. En känsla jag aldrig haft förut.. Det känns inte helt rätt och det känns otroligt tungt.

Enda sen i vintras på skolmästerskapets prisutdelning, då jag delade ut motivationspriserna.. Sen den dagen har jag försökt förstå att det jag gjort med draggruppen har varit något bra. Och enda sen jag skrev reportaget till Brukshunden har jag förstått hur mycket det har betytt för mig. Jag har sällan gråtit så mycket som när jag skrev dom raderna.
Jag har fått mycket beröm för mitt arbete med alla grupper under hela året och det har hela tiden gjort mig grymt taggad och motiverad och inspirerad att fortsätta.
När det började närma sig student och vi började inse att det snart var slut. Ingen mer draggrupp, inga fler träningsgrupper och inget mer ForshagaAkademin.. Låter kanske lite överdriver dramatiskt men det kändes så.. Under min sista träning som ledare för draggruppen föll tjejerna i tårar och vissa grät hejdlöst.. Självklart kunde jag inte hålla mig men det blev ändå en mysg stund, vi hade ändå länge kvar kändes det som.. Men det fick mig ändå att börja fundera.. Hur mycket har detta betytt för dom här tjejerna om dom blir så otroligt ledsna då jag ska sluta träna dom? Det var över en månad till studenten?

Praktiken gick och vi kom tillbaka, hade en del plugg kvar men när allt det var över så sattes tårkanalernas förmåga på prov.. Grät nästan varje kväll i min ensamhet men visade inget..
Klassen anordnade en middag tillsammans med lärarna och jag och Li tog tillfället i akt och delade ut klasspriser, klassens hundförare, klassen ställer-alltid-upp osv. Blev ett mindre gråtkalas men alla hade ändå en leende på läpparna.

Efter det var det stopp. Inga fler tårar. Kommentarerna, den positiva feedbacken och uppmuntrande samtal strömmade in samtidigt att jag fick veta att jag skulle gå ut med betyg jag aldrig kunnat drömma om.. Helt plötsligt var det stopp i huvudet och jag kunde inte visa min känslor alls.. Stängde allt inne fast jag egentligen bara ville gråta av lycka. Men jag kunde inte. Balen kom, studenten kom..

Jag tror att jag inte ville acceptera att jag blivit en så ”bra person” som alla sa. Jag har aldrig varit den och trodde aldrig någonsin att jag skulle. Det är en sak att sträva mot något och det är en sak att komma fram. Jag trodde att jag skulle springa på ett löpband mot att bli en bra och uppskattad människa, och att bli någons förebild var något jag skrattade åt, aldrig.

När jag satt i kyrkan och rektorn läste upp motiveringarna för stipendierna och priset så ville jag inte förstå att det var jag.. Jag hade aldrig kunnat drömma om det och jag trodde aldrig att det skulle ske. När jag gick upp för sista gången och hämnade stipendiet för årets gymnasist så höll det inte längre.. Tårarna trängde sig fram.. Men fortfarande.. Efter några minuter var det över och kinderna torra.

Sen dess har jag förnekat att det hänt.. För mig själv.. Jag har otroligt svårt att acceptera att det är sant.. jag kan använda det i mitt CV eller i projektsyfte men jag har svårt att själv förstå vad det innebär. Jag hade aldrig kunnat drömma om att sitta i situationen jag sitter i nu.. Aldrig. Men jag är otroligt stolt och glad över det och den här sommaren kommer jag att ägna åt att förstå vad som hänt.

Och till min pojkvän Rikard, dragelever, lärare och vänner så vill jag bara säga tack. Jag har gått från att vara ingen till att vara någon. Jag är blivit någon och jag ät stolt över att vara den jag är. Tack för det.

 

(Jag kanske inte grät så många tårar den sista veckan vi hade ihop.. Men rädslan av att inse vad det var vi gick igenom var för stor och jag ville inte att det skulle ta slut. Jag trodde inte att jag var redo. Jag har funnit vänner som kommer att finnas med mig resten av mitt liv. Det som hände i Forshaga under dom här tre åren var det bästa som här i hela mitt liv. Ni är viktiga och ni är min inspiration.)


LP1 och grym planenergi!

Tävlade min sista lydnads etta igår på Timrå BK! Stress dit, glöde jackan och det regnade.. Ingen vidare start, men vad gjorde det?
Plats:10
Tandvis: 10
Linförighet: 8 (släpper i högersväng, snett sättande)
Läggande: 10
Inkallning: 9 (hoppar lite mot mitt ben)
Ställande: 10
Apportering: 10
Hopp ö hinder: 9,5 (hoppar lite mot mitt ben)
Helhet: 10
Domaren kom fram till mig två gånger för att förklara vilket otroligt trevligt ekipage vi var och flera andra påpekade det också! Känns otroligt skönt eftersom vi haft stora prblem med både kontakt, energi, inställning och humör på plan. Kunde inte fått ett bättre avslut på ettan!
Hon gick med fin kontakt i alla moment och hade bra fart, detta även fast det regnat hela dagen och fortfarande gjorde när vi gick ut på plan! Hon har aldrig legat så lugnt på en platsliggning och haft så bra tempo och kontakt på de övriga momenten! Nöjdare än nöjdast! Min lilla prinsessa må va söt men igår visade hona tt hon minsan i alla fall inte är gjord av socker längre (hatar regn förut).

LP1 Min Bästa Vän Zorri "Ninja"

under uppbyggnad!

Skriver projektplan till tre stora projekt och hoppas väll på att någon ska nappa på något av dom! Skriver så datorn glöder och hoppas på det bästa. Har i alla fall bestämt mig för att boka in några dragläger i höst/vinter! Dragläger för nybörjaren eller för den som vill motionera! Har lagt ut lite krokar och hoppas få napp! Kommer förmodligen att "återvända" till Forshaga och ha läger också! Är ju personligtränare til några i lydnad och drag så måste göra mitt jobb även om vi bor ifrån varann! Mina stjärnor!

Jag vet att få unnat att få jobba med det man tycker är roligast i hela världen.. men vad är det som säger att jag inte skulle kunna vara en av dom? Jag kommer att satsa allt jag har för att få göra det jag tycker mest om: Jobba med hundar och människor, se hur dom utvecklas och se dom komma närmare varann! Jag älskar det jag gjort på Akademin och under tiden efter studenten har jag förstått hur stort det var och hur mycket vi vann. Jag är grymt taggad och med tre projekt borde något gå i land, mer eller mindre! Jag kommer i alla fall att göra mitt bästa.
I’m always pushing myself to the limit making sure I stay ahead
You made me who I am, from the words you said



Tur att lilla brun har tålamod när vuxenlivet tar form.. Men imorgon blir det i alla fall täving!
18:30 är det samling på Timrå BK! ;)

Lycka i den renaste form.

Börjar få rutin i staden S. Andra kvällen ensam med hundarna då Rikard jobbar natt. Känns otroligt skönt att "falla på plats". Äter bra, sover gott och rör på mig! Just ikväll har jag otrolig huvudvärk men antar att det beror på värmen..  Jobbet rullar på bra och jag känner att jag har en del att ta igen teoretiskt sätt men man lär sig något varje dag! Har ett projekt som jag gärna vill utveckla så kan ta ett snack med lite folk och sedan försöka sätta mig en kväll och få ner de hela på papper.. Igår kändes det omöjligt då idéerna är många och viljan starkare än någonsin.. Är i alla fall ledig både imorgon och på måndag! Skönt! Ska försöka ta mig lite tid att planera ;) Lär ju inte direkt få mer tid när schemat bara blir fullare och fullare för varje dag som går (vilket jag såklart också är glad för!)

Ska i alla fall tävla lydnadskl.1 på måndag med Ninja och hoppas få 1an avklarad! Sen blir det lite paus i träningen tror jag.. Blir för mycket med jobbet nu i början, stor omställning.. Kommer träna pressition och sånt pet nu och motionera! Få se när jag får tillbaka orken! Just nu är det svårt nog att få ihop allt annat, träningen hamnar i andrahand. Blir mest motion och mys.. Ge mig en månad så är jag back in the game!

Sundsvall, nu är vi här!

Försöker smälta allt som har hänt den senaste månaden men det går trögt.. Svårt att förstå och stvårt att acceptera.. Har nog svårast att förstå vilken otroligt bra människa jag har utvecklats till, för jag tycker fasktiskt att man får säga så. Man får vara stolt över sig själv och tycka att man är bra, och man får säga det högt. Jag är grymt glad över min tid i Forshaga och utan den vet jag inte vem jag hade varit eller vad jag hade gjort. Det jar vet är att jag knappast hade mått lika bra som jag gör nu och att jag knappast hade gått ut med dom priserna, stipendierna och betygen. Nöjd är jag i alla fall, så långt har jag kommit i insikten men ja.. Det tar ett tag att förstå och acceptera.

Har i alla fall börjat jobba och har jobbat två dagar! Första dagen blir världens fyspass - bar flera hundra kilo hundmat fram och tillbaka, upp och ner på hyllor.. Andra passet blev det burstädning och djurmys (klippte även klor på en stor fågel, coolt haha). Känns skönt att vara igång då man dessutom ha ett superbra jobb men massa trevliga och roliga arbetskamrater! Skitnice!

Hundträning har varit en bristvara på slutet så hoppas på att kunna dra igång snart när lugnet lagt sig lite.. Fortfarande sjuk och otroligt trött efter den jobbiga sista månaden i skolan.. Har inte tillåtit mig själv att koppla av så har en del att ta igen..



Nej, nu blir det Sverige och EM-kval i sängen med en stor kopp te, imorgon är jag ledig och då blir det tvätt och hundträning! Ska även utforska området NACKSTA ordentligt ;) Ha de bäst!

(Ser btw fram emot inomhus hall med konstgräs i vinter, hihi! AGILITY & LYDNAD!)

Studenten 2011

Då var man framme i Norrland och har börjat andas ut lite.. Studenten blev bättre än jag någonsin kunnat förväntat mig, helt underbara vänner, familjen och fint väder!
Började dagen med att vakna vid 5 och oroa sig över att inte komma i tid osv. Senare kom Sofie och vi började jordgubbsätningen och drog efter det ut på ghettot för champangefrukost! Klasen smalades för sång, skumpa och jordgubbsmys! Vid den här tidenv ar det fortfarande skitkallt och ingen sol syntes till.. MEN då vi kom bort till skolan hade fikat och skulle fotas sprack det upp och solen kom fram. Efter att ha proppat i sig tårta och skrivit i 26 mössor och gråtit någon tår bar det av till kyrkan. Väl där kändes det ganska jobbigt och känslorna bubblade när lärarna delade ut betygen på rim. Efter det var det stipendieutdelning.. Har nog aldrig någonsin i mitt liv varit stoltare över mig själv.. Tar studenten med två stipendium och ett pris.

Royal Canins hundtränarstipendie

Ett stipendie som delas ut varje år till en duktig hundförare-/tränare.

Idrottsskölden

Ett pris som skolan endast delar ut till personer som verkligen gjort skillnad. Jag fick det eftersom jag jobbat så hårt med grupperna på skolan och då framför allt med draggruppen. Aldrig någonsin har det vara så många på akademin som har sportat och tränat och aldrig någonsin har SKol IF varit så aktivt. Jag tycker att det är otroligt kul att jag blev tilldelad detta pris eftersom jag håller på med hund och förmodligen är det första som fått priset genom hundträning. Är otroligt stolt och kunde inte vara nöjdare just nu! Min fina, fin draggrupp! På den här länken kan ni läsa om priset.
(Pappa som är idrottsnörden nr.1 blev även han ooootroligt stolt ;D)

ForshagaAkademins Stipendie för Årets Gymnasist
Ett pris som delas ut varje år till den elev i årskurs 3. Alla fyra linjer kommer tillsammans överrens om vilken elev som får detta stipendie. Ett Det stipendie som fick det att brista, tårarna sprutade och jag fattade inte att det var sant. Om jag var stolt innan så var jag det gånger tusen vid just då! Att gå upp och krama om rektorerna och höra hur stolta som var och sen gå ner och krama om mina underbara lärare.. Underbart!

Min klass och många andra 08-11or har gjort dom här tre åren till dom bästa i mitt liv och vi kunde inte ha avslutat det på något bättre sätt! Ni finns alltid hos mig och jag älskar er nu och föralltid. Tack vare er hämtade jag hem två fina stipendier och ett otroligt fint pris. Tack vare er, Rikard och draggruppen är jag on top of the world! Kunde inte fått en bättre start i livet, ni är bäst!


Till alla tvår. Fortsätt som ni gjort och håll grupperna vid liv! NI kommer att fixa det hur bra som helst! Kommer sakna er galet och gråter fortfarande floder när jag hör eran sång från Kolmården. Ni är fina <3

Till alla ettor. Att ni fick den star ni fick på den här skolan ska ni vara otroligt glada för! Jag hoppas att ni för trenden vidare och Tar hand om de nya ettorna lika bra som vi tog hand om er! Kör hårt med alla grupper och våga! Ni är grymma <3

Nu sitter jag i min och Rikards säng och ska snart dra iväg på en underbar promenad i skogen med hundarna! Lägenheten börjar få form efter shoppingen för nästan 6000:- igår.. Kommer bli så fint, så fint! ;) Bilder kommer när det börjar bli klart, hihi!

RSS 2.0