Personal Trainer & Personal Motivator!

Japp, det är det som är tanken! Efter att ha tränat de mest underbara människorna till att bli stjärnor på drag så kan jag inte sluta. Jag har startat ett projekt som kommer att dra igång när skolan lugnat sig lite (tar studenten den 1 juni). Jag blev fast när jag insåg vilken kick man får av att hjälpa andra, hitta lösningar! Jag brinner för att motivera folk att våga, skapa mål som inspirerar och mål som får folk att utvecklas. Jag tycker att det är lika viktigt att träna föraren som att träna hunden och därför kommer jag att, inte bara träna förare+hund (personlig tränare) utan även förare (persolig "motivatör"). Självklart kommer jag att jobba med självkänsla som personlig tränare också men där är det mer träningen i fokus medans som personlig motivatör jobbar jag mer hos föraren. T.ex. personer som kört fast eller inte riktigt vågar ta steget att tävla. Att motivera, inspirera är något jag tycker är kul och otroligt viktigt. Vem skulle kunna träna, tävla eller vinna utan motivation och inspiration?

Jag riktar inte in mig på någon speciell ålder, sport eller liknande vad det gäller PM, men som PT måste jag ju ha kunskap inom sporten. Jag är ingen instruktör (men planerar att bli så fort jag får tid och möjlighet) men jag själv har hållt/håller på med lydnad, agility, freestyle, spår (vilt & bruks), sök och drag. Grunder inom det mesta kan jag men är duktigast på lydnad, freestyle och drag framför allt.

Detta är något jag vill utveckla men kommer att börja träna ekipage redan i sommar/höst. Vi kommer att träffas, maila, ringas, smsa och lösa problem som kommer upp och hitta tekniken som passa just oss bäst! Jag ska göra mitt bästa för att hjälpa ekipagen att nå sina mål och hitta nya. Letar fortfarande ekipage till de olika "tjänsterna" så hör gärna av dig om du är intresserad!


Draggruppen som startade allt.

/Tinan

Dags att visa vad vi går för!

Eller dags att visa framfötterna kanske man också kan säga! Imorgon drar vi i alla fall till Mullsjö BK och håller dragkurs för sammanlagt 10 ungdommar! Har precis (naturligtvis i sista sekunden) skrivit klart informationshäftet! Det börjar bubbla nervositet i magen och jag känner mig både taggad och pirrig.. "Jag? Drag? Jag? DRAGKURS? Nej!? Eller.. Jo? Draggruppen gick det ju rätt bra för.. Okej.. Lite ra.. Hmm.. Vi kör!" Typ så snurrar det i huvudet.. I'm a freak.. Haha!

För vi kan gå genom eld, bara för en helg ;)

Gasad som man är har man ju bokat in tävling efter kursen, så på söndag morgon är det samlig på Jönköpings BK. Lydnadskl. 1 blir och jag taggar galet! Har aldrig varit såhär peppad innan tävling, bara att köra. Jag vet att hon han alla moment, jag kan alla moment och vill vi så kan vi. Går det åt helvette så gör det det, that's life,självklart ska jag göra allt för att inte detta ska ske, men eftersom jag vet att allt hänger på min nervostit så.. Sitter det iaf mitt huvud och ja :D det hänger på mig.. Jag är taggad.
Har kört igenom hela ettan (utom hoppet) i veckan och det har gått kanon. Hoppas bara att vi kan hitta rätt energi på tävlingsplan!

Mitt mål för tävlingen blir alltså: Svälja nervositeten (lyssna på grym partymusik innan vi går ut på plan) och försöka hitta rätt enegi och stämning! NU kör vi!

Var btw hos Ann och Robin igår och hälsade på huorna! Mysig kväll med massa snack och massa huamys <3 Chihuahuan finns alltid i hjärtat.. Ann har även en border terrier.. Dom är fina ;) Rikard får snart spel över alla raser jag "kan tänka mig" som jag så diskret lägger fram det varje gång ;D Haha! NEJ, kelpie i hjärtat, småhundarna får vänta.. Ett tag till ;D

Säsongens första två spår!

Två fältspår (7-10cm gräs), helt rakt, 30 minuters liggtid, lite blåsigt och strålande sol!

Efter första spåret hade vi kommit över den äckliga selen och hon spårade faktiskt jättelugnt och fint. Koncentrerad och allt. Jag ska tillägga att vi innan detta lagt två spår, var av ett blev hysteriskt springspår och det andra totalt kaos då det låg äckliga konstiga godisar i spåret och en stor Rikard gick bakom oss.
MEN som sagt idag höll hon fint tempo och var fin och konsentrerad. 50 minuter senare gick vi vårt andra spår för dagen, något längre än det andra och undertiden jag hade väntat hade några kråkor hittat de små godisarna jag lagt ut men Ninja löste det fint! Flackade lite men var målmedveten, det blåste som sagt en del så kan berot på det. Är för stunden glad att min hund ska bli BRUKSspårare och inte IPOspårare, haha, målet känns lite närmare då ;)

Riktigt nöjda traskade vi tillbaka hem och nu sitter jag och skriver rapport och avelsarbete!

Träffade btw Laila Rasmussen och hennes kelpie Izac, en riktigt stilig working kelpie! Blev en liten pratstund och om jag inte var det innan så är jag så grymt sugen på att skaffa en till hund nu! Har så mycket energi, vet inte vart jag ska stoppa den! Rex har gjort illa baktassen så han måste vila.. Stackar lilla Ninjan får träna hela tiden, eller hur? ;)


Underbara lydnadshund!

Ninja gjorde sitt bästa lydnadspass någonsin igår! Helt otroligt och när vi gick ut på planen så kom Rikards katt...... Ninjas absolut bästa pussoffer. Suck, tänkte jag eftersom att det dom första två minutrarna var i stort sätt omöjligt att nå henne. MEN efter lite uppvärmning och bus så var vi ikapp och herregud så fint hon gick, hon ställde sig så fort under ställnade u. gång så jag trodde hon la sig, höll på att bli sur men som tur var stor Rikard där och räddade mig :D Efter det följde, perfekta lägganden, ställanden, ställanden i fart, inkallning (utan smyg!), budföringar och ett underbart frittfölj! Fjärren var fick en seg start men slutade perfekt! Svävar på moln! Avslutade med lite kelpieskydd och det var som alltid lite roligt att titta på! Min stjärna!



Idag blir det första spåret, lydnad och lydnad!

SUNDSVALL - here we come!

Då var det klart! Lägenhet fixad, jobb i alla fall tre månader, härliga träningsgrupper och ett fint område i Nackstad. Blev en tvåa på 69 kvadratmeter i ett område nära till skog och elljusspår som leder till både Sidsjön och Södraberget! Var där och kikade i Fredags och lägenheten är helt nyrevoverad precis som resten av hela huset. Allt sprillans nytt, härligt! 1 juni flyttar jag, grabben och alla vovvarna in (Rex kommer till och med att få ett eget rum - klädkammaren, hihi). Känns underbart!

 

För övrigt så har jag avslutat praktiken på ArkenZoo och sätter nu istället igång med pluggandet och hundträningen! Nästa helg bär det ju av till Mullsjö/Jönköping för kurs, tävling och systerträff för Ninja! Ska bli riktigt kul!

Fick PM för tävlingen i Sunne idag med, härligt att se.. BARA hundsportstjejer i lyd.kl.1, galet kul (ska väll tillläggas att 1 av 2 i lyd.kl.2 var hundsportare med! Grymma vi är! ;) Längtar efter mina precis lika hundtokiga klasskompisar!

 

Har btw hamnat i tränahelatidenperiod så efter ett pass uppletande hoppas jag på spår och lydnad ikväll! Ninjas första spår för i år ;) Jag taggar!


Rapport x2

Dagens rapportträning:

Pass 1: Golfbanan ca 350m x 6 (fysiskt tungt underlag, men öppet)
Båda hundarna sprang på bra och höll bra tempo, sista sträckorna var det jobbigt för båda hundarna att spring ifrån matte men båda hundarna gjorde bra pass! Med en otrolig blåst och jobbigt före är jag skit nöjd! RäserRåttan gör mig så himla stolt!

Pass 2: Kupperad terräng i skogen 50m x 6
(mer "psykiskträning" än fysisk)
Blev mest terräng träning inför söket med ja! Roligt hade vi och jag har lite att träna på då Ninja tenderar till att gena.. Hon tar hellre den lätta långa vägen än den svårare korta.. MEN det är ju därför man tränar, för att utvecklas ;) Hundarna håll i alla fall bra tempo, även om dom redan sprungit 6 stycken 350 meters sträckor!

Duttiga tjejor!

RUTAN & Lydnads kl.2

Funderar över träningsframtiden för mig och Räserråttan. Har anmält mig till två lydnads 1or nu och hoppas på ett LP1. Har ju satt LP1 som mål för att få tävlingsvana.. Men vill ju samtidigt gå vidare, hihi! Finns bara en sak som håller oss tillbaka i 2an.. RUTAN, denna ruta.. Får bli ett snack med coachen för att planera inlärningsmetoder.. Tålamodet är inte min bästa vän och jag vet ju att man måste ha en hel del av den varan när det gäller rutträning ;) MEN, det ska nog gå! Känns skit kul att komma viiidare, eller ja i alla fall komma någon vart! Super kul!

Platsen sitter, frittfölj helt okej, apporteringen sitter, fjärren sitter (stilpoäng för räserråttans headbangs!), sändande med ställande.. sitter inte, hopp över hinder sitter och helhetsintycket är såklart också på topp ;)
Funderar på att anmäla mig till en tvåa i juni? Bra idé? 

Har planerat rapportsträcka på golfbanan till mig, mamma, Berit och Råttan! Ca 700-800 meter. Har även planer på att köra minirapport/budföring uppe i skogen där det finns klippor och annat intressant, detta för att få hundarna att jobba och tänka lite (terrängvana inför svåra sökrutor, hihi). Får se vad morsan tycker, kanske blir båda om man  har tur, turbohundarna tackar inte nej! I höst blir det appellen och hoppas kunna starta någon lägre tävling också, sen vilken gren det blir återstår att se ;) Spår? Sök? Rapport? Hmm, drömma kan man ju :D

Taggar grymt för en vecka stäckad med hundträning i Sundsvall-Sollefteå-Härnösand! Sen blir det plugg plugg plugg nere i Strömsholm och Dragkurs i Mullsjö och Lydnadstävling i Jönköping! Hoppas bara hjärnan hänger med och håller ihop!

RäserRåttan Ninja !



Fullspäckad helg & Planering!

Efter en veckas jobb på arken är jag mer än slut, helt otroligt superslut! Hade verkligen sett fram emot helg och sovmorgon! Istället blir det att hålla helg på Sollefteå BK, hundsjukvård, och på söndag blir det lokalklubbskonferens! Får se vad som händer där ;) Efter det blir det i alla fall mot Sundsvall igen! En vecka på (troligtvis) fyra dagar och sen massa mys med bästa Rikard i drygt två veckor, great!
Tränat massor under mina luncher och raster och är galet nöjd med träningen! KOmmer bli jäkligt kul att tävla dom närmaste två tävlingarna! I Jönköping "möter" vi ju Ninjas syster Ztella! Ska bli kul att träffa både henne och husse Micke! Superkul!

Känner mig så jäkla taggad! Tävlingar, kurser, arrangemang och planering! Bir det bättre?

Planering:

v. 15
Lördag- Kurs Sollefteå BK (hundsjukvård)
Söndag - Lokalklubbskonferens

v. 16
Torsdag - Leta lägenhet med Rikardo!

v. 17 
Måndag - Till Strömsholm med Rikard
Lördag - Pusselkurs i Mullsjö (SHU, jag och Ninja håller i draget)
Söndag - Lydnads kl.1 tävling Jönköpings BK

v. 18
Fredag - Tillbaka till Forshaga
Lördag - Lydnads kl.1 tävling Sunne BK (LP1?)

v.19
Skolmästerskap i DRAG!

v.20
Måndag - Skolmästerskap i LYD, AG, FREE, HANDLING, IPO
Onsdag - Prisutdelning-/ MotivationsBASE (gruppledaravslutning åk.3)
Fredag - Åker på bruksläger med bästa klassen! (SÖK, SPÅR, LYDNAD)

v.21
Studentvecka = massa hundträning i stallet + lite annat kul ;)

v.22
Bal + Student + SUNDSVALL!


Lever min dröm..


Lydnads lycka!

Har haft praktik på ArkenZoo i Sundsvall nu i tre dagar, vilket har gett mig chansen att träna lydnad under lunch och eftermiddagsrasterna! Träning ger som sagt resultat! Gud vad nöjd jag är med träningarna! ALLA träningar har gått så jäkla bra, ALLA! Ett jäkla härligt humör, underbar energi och ja.. Toppen! LP1 känns nära och tar garanterat med mig konerna till Sundsvall nästa vecka, rutan rutan rutan! 

Har även pratar drag med dragkungen Erika.. Som btw hämtar en vorstehvalp snart.. Hmm, liiite avundsjuk..
Vill att hon ska komma ner till skolan och föreläsa lite.. Hmm ;)

Pratat och mailat med coach idag, alltid lika peppande! NU är man på spåret igen och taggad som attan! Blir att visa kombinationer för Rikard och hoppas att jobbet löser sig! Just nu finns det chans för både en liten svart och en liten brun.. Hmm ;) Nu ska jag fortsätta mailandet och sätta projekt i rullning!

Katy Perry - E.T - Energi!

"Agilitydebut"

Igår, söndag, bar det av till Härnösand för agility debut! Jag och Ninja startade i klass1 på en träningstävling (1 bana, 2 varv). Som dom flesta redan vet så har jag en ganska jättesnabb hund.. Men.. Ja, igår tog hon till och med mig med storm. Fy f*n va snabb hunden är! Ljudkänsligheten som en gång fanns där är utan tvekan bort blåst (iaf då det står agilityhinder framför nosen).

Lopp 1:
Fullt ös medvetslös.. Minus medvetslös. Kelpien flög över hinder, förbi hinder och ja.. Lite för mkt energi och lite för långsam matte tyckte Ninja. Hon gjorde många missar men även mååånga fina kombinationer! Taggar stenhårt inför agilitysäsongen nu kan jag säga!

Lopp 2: Bestämde mig för att köra lydnad innan och köra den lite coolare stilen och dela upp banan i kombinationer istället för att stressa igenom. Det här loppet gick SKITBRA förutom att hon av ren raketfart sprang upp påvippbrädan (jag vi bestämt oss för att inte köra då hon varit osäker på den innan), Ninja körde en upp-upp-och-iväg.. Förutom det så gick det fin fint, riktigt nöjd matte. Eftersom vi inte körde slalom och inte (fullt medvetet) vippbrädan så blev vi ju diskade men vem bryr sig? :D

Idag har jag börjat min praktik på Arken Zoo, gaalet kul! Men nu blir det mat :) MUMS!

Genom Eld - O. Lindros

Sträcker upp mina händer
Tror att det här kan vara början på nåt stort
Jag står precis på gränsen
Horisonten är nån annans konstruktion

Brukade hata mig själv
Måndag-fredag blev en kedja kring min fot
Men det är nånting ikväll
Som får mig att tro att vi kan gå

Genom eld
Bara för ikväll
Håll den tänd
Vi kan gå i eld



Tänk om det finns nånting bra
Easy living med en hela St. Christine
Jag börjar se det så klart
För hjärtat pumpar utav nitroglycerin

Vi äter skiten så vant
Att vi börjat gilla smaken utav skit
Om du aldrig provat hur kan du då vara säker
Jag börjar tro att jag börjar tro att vi kan gå

Genom eld
Bara för ikväll
Håll den tänd
Vi kan gå i
Genom eld
Artificiellt
Håll den tänd
Låt oss gå i eld



Om du aldrig provat hur kan du då vara säker
Om du aldrig provat hur kan du då vara säker
Om du aldrig provat hur kan du då vara säker
Jag börjar tro att jag börjar tro att vi kan gå

Genom eld
Bara för ikväll
Håll den tänd
Vi kan gå i
Genom eld
Artificiellt
Håll den tänd
Låt oss gå i eld




100% hundträning

Dagen börjar med att jag äter frukost, mamma lägger spår! Innan vi skulle dra in till stan gick hon och Berit spåret medans jag och Ninja filade på lydnaden! Drog in till stad och mamma köpte nya hundskor ;) Kollade på massa fina kläder i stadens vildmarksbutik, mycket man vill ha... Sen drog vi vidare till Solleftå BK för agility och lydnadsträning. Agilityn blev en blandning mellan galet bra och flams. Sen var det dags att köra igenom lydnadsettan, mamma kommenderade och gav poäng. Lite snål var hon allt men är ändå riktigt nöjd, mamma såg stor skillnad på Ninjas energi (till det positiva) sen sist vi var hemma (februari?), känns skönt! Efter det blev det uppletade på Remsle! La ut fyra föremål på olika längd (mellan 10-50m) och bestämde att jag skulle vara nöjd när hon tagit två. Har inte kört uppletande på superlänge så ville se hur hon betedde sig i rutan. Hon letade fint och löste problemen som kom upp. Hon tog det närmaste förmålet och det som var näst närmast - vi behöver alltså träna på djupet. Är ändå jättenöjd, hon skötte sig bra och höll fokus på jobbet. Dutti!

När vi satt i bilen påväg hem kom vi på att vi inte motionerat en av hundarna.. (Min). Så vi bestämde oss för att köra en blandning av rapport och fysträning. Hittade en stäcka (sandtag, löstösnö, ca 300m). Hundarna sprang 5 sträckor var och höll bra tempo! Till och med Ninja orkade riktigt bra! Skitnöjd med dagen och mamma tyckte hon hade växt jättemycket och att hon känsdes lugn och trygg i lydnaden. AWSOME!

Nu blir det god middag och imorgon åker vi på träningstävling i agility i Härnösand! ;)
Har inga direkta förväntningar eftersom hon inte kan häften av hindrena, vill mest se om hon håller ihop eller hur hon beter sig i tävlingsitation. Blir säkert bra!


Sista träningen..

Hela dagen har jag väntat.. Väntat på att klockan ska bli sju.


Finaste, finaste, finaste..

En tjej ringde idag från Sundsvalls draghundssektor. Vi pratade lite och kommer att åka på ett möte hos dom nu när jag är på praktiken. Planera vad som ska hända och se om jag kanske ska ta mig an en ny grupp gröna människor och hundar! Min malgrupp var i alla fall precis den som sökte så det känns ju toppen! ..Men fortfarande måste jag säga att jag fick en lite klump i halsen när jag skulle berätta vad jag och min fina, fina grupp gått ignom, gjort och lyckats med.. Tårarna kom smygandes men klarade av att tygla känslorna och i slutet av samtalet kände jag mig ändå rätt taggad, känns skönt att ha några peppade som väntar på en..

Fick en samtal av coacheleven Matilda innan träningen. Vi diskuterade hennes kommande träningar lite och dragtänk! Känns kul att ha någon att hjälpa så personligt även om hon bor låångt bort.. Kom fram till en del bra saker och hon börjar verkligen komma in i tänket - duktig är du Mat (& Mikk för den delen)!

.. Men eftersamtalet stod klockan på 18:45 och det var dags att göra sig redo för en timmes plåst. Ångrade att jag påmint alla om att det var min sista gång och hoppades lite att alla skulle ha glömt bort de.. Gick bra först och vi pratade inte om det, många duktiga hundar på banan, tyvärr inte lika duktiga skitungar, mammor och annat löst folk som inte förstår att man måste flytta sig om det kommer någon.. Blev dikeslöpning för gänget som i panik fick hoppa ur spår för barn, barnvagnar och cyklar.
Mimmi, Lotta, Sandra och My kom efter ett tag och lilla Sandra fick sig en flygtur och en besök (huvudet först) i diket.. Med två dobbidar är det inte så lätt, så jag förstår dig helt Sandra! Vurpan va den snyggaste jag sätt och ska man ramla så ska man ju i alla fall göra det snyggt ;)
Träning led mot sitt slut och såklart var någon tvungen att ta upp det (*host* Lotta *host).. Först var det väll okej, har haft tid på mig att acceptera men när man ser andras känslor välla ut och tårar rinner ner för fina tjejers kinder.. Det är svårt att hålla emot..

Ingen kommer någonsin att förstå hur mycket det här har betytt för mig. Jag började på skolan som en osäker tjej helt utan självkänsla och självförtroende. Saknade mening med livet. Litade inte på mig själv eller någon annan. Efter två år träffade jag världens finaste människa, Rikard Näslund. Har aldrig känt mig så bra och viktig som när jag är med den killen. Han fick mig att våga tro på mig själv och det jag gjorde. Utan honom har det inte funnit någon grupp och ingen stark Tina.
Jag kommer att lämna den här gruppen med god självkänsla, lagomt bra självförtroende men framför allt, tillit till mig själv och andra. Draggruppen har fått mig att förstå att jag faktikst kan, kan lyckas med något. Jag har aldrig mått så bra som jag gör nu och jag ser ljust på framtiden och ni är en stor del av det. Jag kommer aldrig att glömma någon av er och jag kommer alltid ha er i tanken när jag lyckas.
Men som sagt, utan Rikard hade jag itne stått här, rak i ryggen.

Ni är något av det bästa som har hänt mig - för nu tror jag på mig själv och det jag gör och det har jag aldrig gjort innan. Jag vågar välja svåra vägar och vågar anta utmaningar. Jag älskar er och ni finns alltid med mig!


Rikard Näslund, jag älskar dig. Du är luften jag andas.

(och Jossan, Johanna och Lotta.. Jag har aldrig tvivlat på er! Ni kommer fixa de här så jävla bra!)

Tack för mig, min tid som ledare i draggruppen är nu över och det har utantvekan varit den bästa tiden någonsin!


I've had the time of my life.

Tvärstop

Fick tråkiga hälsobesked idag och gick ner till stallet för att finna ro och uppmuntran. Blir en lugn kväll för min del och funderar stakt på att ta ett bad när jag kommer hem.. Det är jobbigt när huvudet stressar ner men inte kroppen.. Aja, snart är det praktik ochledighet som står på schemat istället, hoppas det blir förändring i hälsotillståndet då!


Saknar min alltid lika avkopplade pojkvän.
Det blir din uppgift att att lära mig att sluta stressa, eftersom du är okapabel till just det ser jag dig som en perfekt förebild! Saknar dig massor!

Nu blir det en powernap i stallets sköna soffa innan Amanda kommer och gör mig sällskap i hisoriavärlden (eftersom vi har prov imorgon..) Ska även ha prov i matte.. Efter det lär ju hjärnan vara lagomt tömd. Som tur är så är det sista skoldagen innan hemresa, vilket jag verkligen ser framemot!


Sista allt..

Då har man avslutat sin näst sista dragträning.. Känns otroligt overkligt, jobbigt och tråkigt.. MEN, man måste gå vidare i livet, dom har gett mig mer än mååånga andra och en av de få bästa sakerna som hänt i mitt liv. Ni kommer alltid att finnas i hjärtat.



Sista veckan innan praktiken och man börjar känns hur mycket sista det är.. Sista gången man gör ditt och sista gången man gör datt.. Trodde aldrig det skulle kännas såhär.. Mitt liv började här och nu ska jag lämna en av två tryggheter jag har för evigt. Tur att den andra räddar mig lika fort, Rikard. Kommer bli underbart i Sundsvall och jag hoppas verkligen att dragtjejerna och killarna flyttar upp en efter en till den underbara staden och gör mig och Rikard sällskap i dom långvariga norrlänska spåren, hihi.

Känner för en dubbel, kelpiedubbel!
Jag har en vision..

Brukshunden & tillökning

Ja, reportaget i brukshunden blev underbart, men hade aldrig kunnat ana att det skulle få sån effekt.. Tårar, tårar och åter tårar.. Fina gruppen <3 Kommer att sakna er mer än ni någonsin kan ana. Tur att jag inte kan hålla mig och förmodligen kommer ner redan i höst/vinter! Ni är bäst, utan er hade jag aldrig haft samma energi, inspiration och motivation! Har man inte varit där vet man inte känslan, punkt. Jag glömmer er aldrig.

Tinan & Ninjan, bilden från reportaget i Brukshunden
(foto: Julia Pettersson)


Sitter här och funderar över tillökning i lillfamiljen.. Skulle vara kul och intressant att få in en till kelpie i gänget. Både för att jag tror att Ninja skulle växa av det och för att jag skulle vilja ha lite mer motor. Får se hur det blir med jobb om någon vecka så får ta beslut utifrån det ;)

RSS 2.0