Andas ut.. NJUT.

Ja.. Lugnet före stormen.. Har börjat känna att jag kan slappna av igen, såhär fyra år efter helvetets tid började - gymnasiet. Äntligen kan man unna sig tid och intala sig hundra gånger om att "Nej, du behöver inte plugg!". Då kroppen helt är inställd på att stressa och oroa sig. Börjar fatta det nu men det är otroligt svårt att släppa känslan av stress. Tur man har underbara kompisar som påminner en om att andas ut.

Känns i alla fall superskönt att gå ut skolan och känna att man verkligen gjort sitt bästa. För det har jag verkligen! Jag hade inte kunna gjort något bättre! De betygen som, enligt mig, är mindre bra är ändå det bästa jag hade att ge då. Det har gått upp och ner i skolan av olika anledningar och det har jag accepterat. Jag kommer att gå ut med dåliga, enligt mig, betyg från tiden i Sollefteå och några dåliga sen tiden här. MEN, jag går även ut utan ett enda IG, MVG i alla hundämnen utom ett, MVG i Svenska B som varit ett hat-ämne, G i Matte C något av det svåraste jag gjort i livet och ett stependie för Gott Föredömme. Är nöjdare än nöjdast och känner att jag vunnit så otroligt mycket genom att gå på just den här skolan och jag har fått vänner som alltid kommer finnas i hjärtat. Jag har lärt mig mer om mig själv under dom här åren än jag tror jag någonsin kommer göra.. Är evigt tacksam över att jag fått träffat er mina stjärnor - FA 2008-2001.



Tiden här är för mig helt ovärdelig.
Jag kommer aldrig att glömma 2008-2011.

Skin, skin som den sol du är
Låt hela världen se ditt vackra leende
Jag säger lys, lys som den stjärna du är
Du lyser upp mitt mörker och jag känner du är med
Hur du rör mig talar, settet du ser mig
Tack mitt hjärta för alla stunder du ger mig
Tack mitt hjärta för alla stunder du ger mig


Sök & Uppletande 110525

Sista dagen i skogen med favoritklassen! Blev en otroligt trevlig och lärorik dag på många sätt, bland annat:

* Rulle kanske är det rätta för min apporterings hatande hund trotts allt (I'll tell you way lite längre ner)
* En hund som har lätt att komma till skall i en situation behöver inte ha det i en annan (grattis Tina)
* Min hund är smartare än mig, kanske inte säger så mycket men hon har i alla fall verkligen förstått det här med SÖK!
* Efter ett år av apporterings hat KAN det släppa, man kan lära "gamla" hundar sitta (hon är inte ens 2 men ändå)

Så, nu till förklaringen!

Dagen började med uppletande och för er som inte vet det så har Ninja alltid hatat/ogillat att bära på saker och ha dom i munnen. Så på uppletanden kunde hon leta upp föremålen och sen kasta runt dom, lämna dom eller komma en bit med dom och sen släppa och komma in till mig. Idag sökte hon lite stökigt men hittade alla tre föremål efter lite slit. Hon har aldrig kört i så kupperad ruta och aldrig med tre föremål. Hon inte bara hittade dom utan kom också in med alla fint och höll dom tills jag tog dom. Detta har vi tränat och tränat och tränat och nu äntligen har det släppt. LYCKA!

Efter lunch vallade vi en sökruta och placerade ut figgar. Ninja fick först två figg på ca 25-30m och skulel skälla, eftersom vi lärt om. Först hittade hon Veroica och kunde nå fram till henne och började skälla rätt dirket. Söket va lite sådär men eftersom vi inte kört på ett halvår så brydde jag mig inte i de. När vi sen skickade på Susanne som hon inte kunde komma i kontakt med så fick hon problem. Jobbade som attan för att ta sig in och få kontakt. Hon konstaterade helt klart att figen låg där men visste inte hur hon skulle kunna meddela mig om det. Tillslut stälde hon sig på en hög emd ris och tittade på mig. "Matte HÄR, HÄR är hon! Kom hit?!" Blev lite fel men stod ändå passiv. Efter ett tag kom hon in till mig och ställde sig och stirra på mig. SÖK sa jag och hon kundade ut till Susanne som en misil. Ställde sig på Susannes rishög och försökte få kontat med mig igen och liksom "Hallå kom då?". När hon var påväg tillbaka till mig igen så gick jag med ut och då kom hon till skall när vi var framme. Fick belöning för skallen.

Fick mig en ordentlig tankeställare men för att lätta upp problemet gjorde vi en kort markeringsövning (skall) för att hon inte skulle vara så förvirrad. Diskuterade med Susanne påväg därifrån och vi kom överrens om att hon skulle bli rullehund (igen). Hon har växt så himla mycket sen förut och jag har tidigare tyckt att det vart dumt att jobba "emot" henne då hon hatat att bära på och ha saker i munnen. MEN eftersom hon har ärt sig det nu ska vi testa igen!

Ska ställa upp i en appell spår tälving i juli tror och i höst blir det lägre sök och spår förhoppnignsvis, det är mitt mål!
Man ska sikta högt!

 

 

 

 

 

Bilder från dagen!


Sista skoldagen!

Sista skoldagen.. Efter 14 år i skolbänken så är det slut. Nästa vecka glider vi igenom med fika, sång, hundträning och packning! Älskade hundsport 08-11, fan vilka underbara tre år vi har haft. Har lärt mig så otroligt mycket under dom här tre åren, inte minst om mig själv! Kan inte tack er tillräckligt och jag ska verkligen göra mitt bästa för att den här 1,5 veckan ska bli bäst!

Som sagt sista skoldagen idag. Började med att gå upp vid 7 för att gå en tur med vovven innan man skulle iväg på nationella. Kommer dit helt utan förhoppning utan press på mig själv. Satt med provet i 3,5 timmar och kämpade som fan för att fixa de.. Fan för att ha läst den svåraste kursen i ens liv i ett år och sen få IG i den?! Aldrig.
När jag kom ut ur klassrummet var hjärnan helt slut.. Men snabbt på igen då Jessica skickat ett skumt sms.. Ringde upp och fick veta att vi var tvungna att flytt aut ur vår lägenhet idag pga vattenläcka/mögel.. Suck tänkte jag som ska flytta igen om 1,5 vecka.. När jag kom hem kastade jag i alla fall i mig lunch och medans jag smälte maten/packade fick jag ett mail av matteläraren Håkan:

"Hej Tina!
Jag ville bara meddela att du klarade nationella provet! Jag har inte rättat det helt men du har helt klart passerat gränsen för Godkänd! Jättebra jobbat!
//Håkan"

LYCKA! Grät av lycka dom första minutrarna och förstod först inte att det var sant.. Körkortet släng dig i väggen, matte c är det värsta jag gjort i mitt liv, OCH JAG KLARADE DET!
Efter det underbara meddelandet bar det iväg till Kil för spårning med klassen. Gick si sådär men med omständigheterna som var är jag ändå grymt nöjd. Fina brun!

När jag kom hem började jag röja och har gjort fram till nu.. Slängt 60% av allt jag äger och har här i Forshaga tror jag.. Hjärnan säger STOPP och dunkar värre än någonsin och magen sprinner i 120.. Dags att ta med sig täcke, kudde, hund och en grym film till nya lägenheten (eftersom vi inte får sova i vår nuvarande..). Sov gott allihop, imorgon förtsätter packningen!

MotivationsBASE & Resultat

Vi börjar med resultaten:

Agility - Hopploppet 6 av 6, räserråttan i hjärtat!
Agility - Agilityloppet 4placering, minns inte hur många som var med..
Lydnad - 183p och en 2placering (Frida och Ayla som vann hade 183,5p) med Ninja
Drag - Stafetten, 1placering 1,1km x 3 på 12,28.

Otroligt nöjd med våra resultat min stjärna! Agilityn var mest ett test på hur hon funkar och hur hon beter sig på banan. Ville se hur hon betedde sig i tävlingssituation osv. Och med tanke på att hon gick slalomet två gånger utan fel och inte fick något fel på kontaktfälten så är jag stolatare än stoltast! Älskar räserråttan! När vi får ordning på koncentrationen och handlingen blir vi farliga ;)

Lydnaden var som sagt fantastisk och kan inte ens säga att jag är besviken att jag inte vann när det skilde 0,5 poäng! Frida och Ayla var så värd vinsten, f*n va dom har kämpat, så himla kul! Kunde inte vara nöjdare med vår insats och placering och poäng spelar otroligt liten roll just nu även om jag är grymt imponerad av vår prestation.

Platsliggning - 10
Tandvisning - 10
Linförighet - 8,5
Läggande - 8,5
Inkallning - 9
Ställande - 9,5
Apportering - 8,5
Hopp ö hinder - 9,5
Helhet - 9

(Det roliga är att hon slarvade på läggandet och ställde sig på apporteringen, där tappar vi poäng och det är saker jag vet hon kan som aldrig hänt förut! Känns skönt att veta att vi tappar på såna konstiga saker som aldrig händer annars.)

Dragstafetten vann jag med mitt otroligt grymma lag - Natalie Edblad med Rutt (jack russell) och Ninja (a.kelpie), Anderas Brag med Joker (breton) och jag själv med Pila (border collie)! 1,1km x 3 på 12,28! Grymmaste laget <3

Vi delade även ut motivationspriser och magen vred sig gott när det drog igång.. "Inte gråta, inte gråta, inte gråta!" Var det enda jag tänkte och ja.. Höll mig ett bra tag i alla fall! Men när Sandra med Tyke (tibitansk terrier) fick pris för årets kämpe kunde jag inte hålla mig längre.. En person med så mycket tålamod och vilja är sällsynt. Det ska tilläggas att hon fick tre priser för årets kämpe (draggruppen, lydnadsgruppen och ipo-gruppen). Guldtjej. Som sagt, efter det var det svårt.. Inte bara för mig.. Gråtkalas blev det och inte ens linjeansvarige Kerstin kunde hålla tårarna inne. Finaste hundsport! Ett underbart avslut för allt som har med skolaktiviter och grupper för oss treor. Hoppas verkligen att detta följs upp så det nya ettorna får det precis lika bra som oss.

Fick även blommor av lärarna, eller ja vi som har varit gruppledare och fick även pris av Li för att jag skapat allt detta.. Tårarna sprutade när man förstår att man gjort något som betyder så himla mycket för så himla många. Högt på listan av bästa saker jag gjort i mitt liv. Detta har fått mig motiverad och det har även fått mig att ro på mig själv och det jag gör. Jag kommer aldrig att glömma den här tiden, aldrig. Ni är min energi, inspiration och motivation!

Kommer sakna er obeskrivligt tjejer och killar!


Sista skolmästerskapet..

Japp igår gick vi ut och körde vårt sista skolmästerskap som elever på ForshagaAkademin.. Man kan väll utantvekan säga att vi gjorde det med stil! Stilpoäng i agilityn då räser sprang någr extravarv innan vi kom igång och satt fint på bakbenen och skällde mitt i slalomen 8trotts det fick vi inga fel!) en vägran och diskning då det var 4 hopphinder kvar! min stjärna <3 sista loppet bjuder vi på, alla som tittade hade nääästan lika roligt som Ninja, galning!
Lydnaden kom från himlen och energin också för den delen! Kunde gå hela programet med ett leende på läpparna! Underbart att kunna ta det lugnt och känna att hunhden är med en! Fina moment och förhoppningsvis fina betyg! Ingen höll koll på dom och framför allt inte jag! Känns inte soma tt dom spelar speciellt stor roll nu heller..

Guldhund är ordet!

 

Prisutdelning blir det som sagt på onsdag. Prisutdelning i drag, lydnad, agility, juniorhandling och ipo (lydnaden). Vi ska även dela ut motivationspris, eller ja vi och vi, gruppledarna! Kommer bli underbart, men känner redan nu hur känslosamt det kommer bli.. Blir inte mkt mer hund för oss på skolan.. Och heller inte mkt hundsport 1&2 kvar att umgås och träna med.. Tiden går så otroligt fort så på något vis känns det väll bra att få en fint slut.

Nej, nu ska det pluggas Matte C innan provet i eftermiddag! Tjing!

Spår i storm och tagg inför morgondagens skolmästerskap!

Idag skulle vi vart upp 9 för att åka ut och spåra.. Men vid sådär halv 9 bestämde vi oss för att flytta fram det en timme.. Snooze! Klockan 10 var vi i alla fall iväg och efter en tur på ICa var vi snart ute på den gigantiska läggdan (= äng, fält). Gick ut ett spår som faktiskt var 100x100x100, (alltså inte som mitt tidigare som jag TRODDE var det, men som visade sigvara typ 50x50x50).. I alla fall, det blåste som attan vi kallar det kraftig vind, riktigt storm kanske det inte var. Två 90vinklar och tre apporter, en på varje sträcka!

Gick ut till spåret och hunden är totalgasad, tur det var en bit dit så hon han ta några racevändor.. Räserråttan! Efter att ha dragit ur sig den onödiga överskottsenegin så gick vi ut mot spåret, tog upptaget bra och jobbade på riktigt fint! Varierade linlängden som som mest höll jag 10 meter ut på linan, hunden helt oberörd. Hon hittade alla apporter, markerade lite dåligt men vafan! Hon tog vinklarna snyggt och höll ett mycket bra tempo! Hon svajade lite på slutet men vi vet att det hade gått både svanar och rådjur där innan så brydde mig inte så mycket i det. Hon återgick till spåret själv och jag sa inget. det märktes att hon började bli trött dom sista 50 metrarna, men med tanke på att hon aldrig gått ett såhär långt spår så är jag fortfarande SÅÅÅ himla nöjd! Dutti kicka!

Imorgon är det skolmästerskap i lydnad, agility, ipo (bara lydnaden) och handling! Ska ställa upp i lydnads ettan med Johannas Mitzi och med Ninja! Ska även, håll i hatten, starta Ninja i både agility och hoppklass.. Oj oj! Ska bli intressant, minst sagt ;) Håller tummarna för att hon håller ihop och att jag kan vara i närheten av att hålla hennes tempo! Finaste räser <3

Nu blir det plugg och slalomträning!


Tävling 7/5 Sunne HU

Sunne Hundungdom 7/5 2011:

Platsliggning 9
Tandvisning 10
Linförighet 7
Läggande 9,5
Inkallning 9
Ställande 9,5
Apportering 10
Hopp 9
Helhet 9

177,5p - 1:a pris, klassvinst och bästa ungdom på tävlingen.

Guldhunden!


Måste bara säga JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Äntligen åt rätt håll! Äntligen! Allt klaffade idag, lite små fel här och där men i det stora hela är jag så otroligt nöjd. Energin var bra, självförtroendet var bra, tempot var bra och samarbetet var bättre än någonsin! Jag vet att Ninja skulle kunna gå ut och göra 10 på allt, men för att det ska ske måste min hjärna vara rätt inställd! Jag vet att allt sitter i mig och därför kändes det extra skönt att det gick så pass bra idag!
(Ninja skällde till och med mellan momenten?!)

Hade Ninja ställt sig förra helgen så hade vi haft 1:a pris då med, men samtidigt känner jag att det 1:a priset inte betytt speciellt mycket eftersom vår samarbete inte existerade. Känns meningslöst då även om man kommer närmare LP.. En sån här dag hade jag (i alla fall efter ett tag ;)) varit nöjd.

Har haft en helt underbar dag i Sunne men underbara hundsporttjejer i solen! Otroligt trevligt och ja.. Blir nästan inte bättre! Tjejerna :) Rikard var såklart också där, stjärnan min! Lurade mig att jag hade slarvat bort hans telefon, så kutade runt och letade den 20 min innan start.. Kul skämt liksom? Aja, dom säger att man ska tänka på annat precis innan och de gjorde jag! :D

Efter tävlingen åkte vi till Kil för att hämta Martin och Amanda som MHat Hasko! Fint MH för lillkillen och skotträning för Ninja. Ninja har ogillat skott och har 4 på skott på MHt. Hon är inte rädd för skotten utan tycker mest bara att det är obehagligt. Därför utnyttjade jag tillfället och tog fram henne när skotten skulle beskrivas. Första gången satt hon bara framför mig, kikade och undrade vad som hände, men öronen uppåt och framåt heeela tiden. Andra gången så la jag henne på en plats och gick bort 2m. Låg kolugn och markerade inte ens de två sista skotten.

Lyckodag eller vad? Nu powernap med kelpie och huor!

När priset blir för stort.

Draggruppen har varit min trygghet och stolthet nere i Forshaga sen i höstas. Mitt mål var få så många som möjligt att våga testa, våga försöka och våga lita på sig själv och sin hund.

Drag är en sport som kräver mycket sammarbete samtidigt som hunden jobbar längst fram rätt självständigt ändå Det finns i alla fall ingen tid att kolla vad matte eller husse gör, finns ingen tid att göra något annat än att se till att linan är sträckt.

Vi är många som har fatsnat för sporten och många har förvånats av sina hundar! Många gick in helt utan förväntningar vilket, jag tror, gjorde att det gick så pass bra för många. Man kunde tydligt se hur bra det gick när förarna var utan förväntan, lika tydligt kunde man se att gången efter kom pressen att prestera lika-bra-som-sist och oftast gick det jättedåligt då. Många lärde sig detta och fick jobba mycket med sig själv för att styra känslorna och förväntan.
De vanligaste dragraserna är vorsteh, pointer, husky osv. man kan inte säga att dom springer av sig själv så som en vallhund vallar av sig själv men nästan. Självklart är dessa raser både snabba och snabblärda inom orådet, annars skulle man inte orka träna upp dom utan valt en annan ras. Vi i draggruppen har kört med så icke-typiskaraser som det bara går - russllar, welshar, kelpies, shelties, collies, tollare, tibitansk terrier osv. Dessa raser är inte på långa vägar avlade för att dra, inte alls men vi har lyckats få alla att dra! ALLA! Nog för att vi haft stor hjälp av att vara en grupp. Hundarna har nästan alltid haft hare (någon att dra efter). Som ledare har jag lärt mig at detta både är bra och dåligt, många hundar har fått problem med att springa utan hare (och det har jag redan börjat klura på och testat övningar). Men jag tror fortfarande att det sitter mycket i förarens huvud.. Vore ju konstigt om hunden bara helt plötsligt glömmer vad den ska göra när man gjort samma sak i över ett år - i sele, i lina, med gänget, hela stämningen bjuder in till dra och helt plötsligt bara inte drar hunden.

Nu är det dags för skolans första  barmarksmästerskap och en gren i mästerskapet är stafett. Eftersom alla i gruppen inte ska vara med så är nu hundlåningen i full fart. Det bråkas om vem som ska ha vilken hund och vem som lovat vad. Många väljer bort sin egen hund för att man vinna. Samtidigt som jag förstår alla som vill vinna.. Så måste jag säga att jag tycker att det är trisst att man söker hundar som en dåre för att ens egen kanske inte är den snabbaste i gänget. Förstår inte vittsen av att vinna om man inte ens gör det med sin egen hund. Vad är det då som betyder något? Att någon annan varit duktig och tränat en hund som man själv vinner med? Eller betyder det mer att visa hur långt man faktiskt kommit med sin egen? Jag kan bara tala för mig själv och ja, jag tycker att det är riktigt tråkigt.

Detta problem är något som förekommer inom de flesta sporter och såklart är det roligt att vinna men varför tränar vi? Jo för att lära oss, utvecklas för att kunna blli bättre på det vi gör. Men om vi väljer bort det vi själva skapat för att vi inte kommit så långt som vi önskat och istället tar något som är "färdigt". Hur utvecklas vi då?
Är det viktigare att vinna eller är det viktigare att utvecklas? Jag tror personligen inte att det hjälper en i ens utvecklig om man vänjer sig vid att kunna ta genvägar för att nå framgång.

Det är min åsikt.
Jag vill egentligen inte göra en så stor grej av detta så kan direkt säga att detta inte alls bara har att göra med dragmästerskapets stafettstrul. Saker jag retat mig på länge..Som sagt, alla har sin åsikt och det här är min.

NOW TO THE FUN PART
-Kommer förmodligen att anmäla mig själv i ett lag med Natalie och Carro - och eftersomjag jag har lånat ut min egen hund så måste jag bara hitta en hund ;) Men det är mitt minsta problem, höhö! NU jäklar!

Hua-vakt och maxat plugg!

Vaknade idag av att Ann ringde och frågade om jag och Rikard kunde vara hund vakt åt henne chihuahuor Agnes och Gabriell.. JAAA! *Glädjeskutt* Snacka om bra start på morgonen! Saknar pyttehundarna!



Aja, tillbaka till verkligheten, huorna kommer imorgon fredag och idag är det torsdag! Började med att gå upp och duscha, rasta och utfodra hundarna! Ska ta mig i kragen och göra klart historian idag! Blir nog en sväng förbi Strömsholm senare (precis innan sjukhuset finns det massa får.. Blir lite sugen på att smita in mig och Ninja, hihi).

Ska försöka få in ett lydnadspass under dagen med.. Ska ju ändå tävla på lördag :P Kan du vara vettigt att träna lite innan! Funderar mest på hur jag ska lägga upp tävlingen.. Det som gick fel förra gången vill jag ju inte ska hända igen.. Svårt på nå vis när man inte riktigt fattar vad dom händer med hunden som helt plötsligt har superstort ego? Hmm! Har i alla fall en idé så får se om det blir till det bättre eller sämre! Känns skönt att tävla mot nästa bara hundsportare och dessutom har lärare Janne som tävlingsledare!
Ska dessutom bli kul att se vad som händer på den här platsliggningen - i och med att det är vår fjärde tävling och nått spännande har hänt på alla tävlingar hittills! ;)

(Måste bara meddela att Ninja nyss gick runt i köket och letade något mjuka att ligga på. Hon hittade inget för Rex tog upp hela bädden så nu ligget hon på en plastpåse.. Hon är för söt!)

Förövrigt så tycker jag de där varma vädret dom säger ska komma snart kan komma NU! Kul att måste ha vantar när man är ute?

Intruktörsjobb, Sundsvallsflytt & Dragmästerskap

Blivit erbjuden att vara ledare på Hundungdoms riksläger (i drag såklart), känns trisst att måsta tacka nej pga av jobbet MEN nu är man väll såkallad vuxen och måste tänka två gånger.. Suck :/ Nästa sommar!! Hoppas i alla fall på att få till nått kul i höst och vinter, men vad det bli får vi se!

Har fixat massa papper till lägenheten idag med Rikard och kollat MÖBLER.. Synd man inte är miljonär säger jag bara ;) Förvånad över att vi kommer så bra överrens jag och min underbara pojkvän.. I och för sig så har vi kommer överrens om att vi tillsammas bestämmer möbler och jag fixat allt vad dekoration heter så länge han slipper följa med på den shoppingturen - Okej deal?! Helgen efter studenten blir superrolig för mig och Rikko men mindre roliga för våra plånböcker xD But who cares, vi bor i SUNDSVALL då ju, yeah!

Känner mig skapligt duktig, i början av dagen var ett lag anmält till mästerskapet i stafett, nu har vi 6 som SKA anmäla sig! Om ni vet någon som är tjatigare än mig så säg till, skolans elever kommer hurra när jag slutar så tjatig som jag är xD Drag hit, drag dit, drag JÄMT! Aja, that's me och jag gillart! Tittat på fina vorsthevalpar och drömt mig bort en bit.. Var dessutom i Enköping på skyddsträning med Tommy Andersson och schäfergänget där.. OCH där vet ni va.. Där fanns det dobbisar.. Och inte bara dobbisar utan även dobbisvalp. Tommy och Eleonors nya stjärna! Fy va söt den va!

Dobbis - Bra brukshund går att använda till det mesta, galen och lite sådär såkorkad i vissa situationer, går utmärkt att köra drag med och finns i bruuun!

Rikard är inte alls med mig, håller inte med de minsta. Skrattar bara.. blir tyst.. ser allvarligt på mig.. och konstaterar av NEJ, ingen dobbis. *djupsuck* Aja, blir nog ändå inget av mina dobbisdrömmar, MEN usch va söt valpen va! ;)

Nu blir det Criminal Minds-paus i pluggandet om häxprocesser och massa onyttigt ;)

Helhelg i Jönköping/Mullsjö!

Lördag:
Upp klockan 5 och packa in i bilen, dra upp pojkvännen ur sängen och FARA! Stressa iväg och eftersom vi tänkt äta frukost efter vägen och allting var stängt så blev det liiite jobbigt när vi insåg att det inte skulle bli någon frukost.. MEN eftersom hundungdomarna nyss klivit upp då vi kom så fanns det frukost kvar till oss! Kastade i mig yoghut och mackor innand det var dags att dra ut och lära ;)
Fösta gruppen innehöll en drever (av något slag), en jack russell, en schäfer/vitherdehund och en tibitansk terrier! Alla superduktiga! Alla hundar köpte metoderna (puh!) och alla deltagare var nöjda!
Andra gruppen innehöll en lacke, en malle och en schäfer! Även i denna grupp flöt allt på superbra och alla var nöjda och glada! Så jäkla stolt över allas framsteg!
På eftermiddagen rullade vi in till Jönköping för inhandling av SÖTT! När vi kom tillbaka blev det frikvårdsföreläsnig.. Kände mig oartig som knappt kunde hålla ögonen öppna så blev en tidigt kväll! Somnade innan 10.

Söndag:
Upp 7 för att åka iväg till Jönköpings BK och lydnadstävling! Jag var sjukt nervös hela vägen så fick inte i mig någon frukost för ens vi kom fram och knapt de. Nervostiten släppte när vi skulle lägga platsen.
Lägger hundarna och efter en minut reser sig hunden bredvid Ninja och går fram till henne, nosar på henne och gör lekinviter. Efter ett tag får föraren godkänt att gå tillbaka och hämta sig hund, men väljer istället att springa mot hundarna och skrika på sin hund. Ninja blir jätterädd och kommer till mig. Suck..
Får lägga om platsen och Ninja ligger fint kvar, 10p.
Har tävlat tre tävlingar med Ninja och alla gånger har MINST en hund rest sig, tror hon börjar tro att det är en del av det hela. Skönt att hon ligger kvar iaf.
Kan väll säga att detta var en dålig tävlig på så vis att hon var ngon helt annan stans i hjärnan. Ute på promenad med sig själv. Ser det positiva i att hon växt otroligt mycket som går ut med kaxig inställning på lydnadsplan, stor skillnad jämfört med förut.
Nöjd såhär i efterhand men känns surt att missa förstapris pga ställandet som är vårt bästa moment.

Platsligg 10
Tandvis 10
Linförighet 6
Läggande 10
Inkallning 8
Ställande 0
Apportering 10
Hopp 9
Helhet 8

144p och 2:a pris!

Tackar alla för en underbar helg, helt fantastisk! Synd bara att man inte fick tid att hälsa på sitt duktiga dragekipage Matilda och Mikki.. Men men, så är det, hoppas vi ses på SSM!




RSS 2.0