SUNDSVALL

Japp, precis dit flyttar vi i! Både jag och Rikard har fått jobb i Sundsvall nu och jag flyttar upp direkt efter studenten, får se när Rikard kommer upp men troligtvis kommer han inte så långt efter! Jag kommer att jobba på ArkenZoo och Rikard har fått jobb på Securitas Sundsvall. Känns helt underbart och kommer bli otroligt skönt att bo någonstans där man verkligen trivs, norrland. Bra hundklubbar, bra hundfolk, härliga skogar att prommenera i, fina spår för drag och inte mer än 10 mil till mamma och pappa! För mig blir det nog till att utbilda mig till instruktör (när jag får tid :D) och ska även försöka njuta av litet.. Något jag inte riktigt känner att jag kunnat på skolan på samma sätt.. Ska göra det jag tycker är roligast, hundträning, och jobba på ett jobb som jag verkligen älskar, ArkenZoo!
Rikard som var orolig att bli utan träningskamrater har redan folk som väntar på att han ska komma upp, och med sin nyfunna kärlek, drag, så kommer våra kalla vintrar kännas betydligt lättare ;) Släde ska dessutom införskaffas i vinter!
Svävar på moln just nu och längtar galet efter att få utvecka min och Ninjas sök och spår tillsammans med min duktiga mamma och hennes "supercrew". Att bo närmare familjen överhuvudtaget känns underbart.
Så just nu sitter jag och Rikard och tokkollar lägenheter och bostadsområden i Sundsvallsområdet, kollar möbler på IKEA och försöker att få ihop allt!

Det enda som får mig att sänka blicken och bryta leendet är såklart alla underbara människor som förgyller ens vardag här i Forshaga.. Har "bott" i stallet i två dagar nu. Tränat hund, löst träningsproblem och bara umgåtts med gamla och nya vänner och haft det hur bra som helst! Träningarna kan man väll inte göra så mycket åt kanske.. Men förhoppningsvis så kommer vännerna att fortsätta förgylla vardagen, även om det blir på distans. Jag kommer i alla fall aldrig att glömma er och har redan planerat in några vändor till Forshaga i höst/vinter ;) Hur skulle jag kunna låta bli?

Trötta hundar pryder golv och sängar och det är dags att fixa middag till mig och kärleken!



Det här är mitt liv, jag lever min dröm! ;)

Kelpies kan!

Har kört tre skyddspass med Ninja i helgen, ett igår och två idag! Första gången som jag haft svårt att hålla emot (pga av ovana, inget annat! :D) och första gången hon faktiskt blir allvarlig och lite arg. Det är ju Rikard (min pojkvän) som figgar vilket gör att hon tidigare mest lekt med honom, har aldrig funnits ett tillstymmelste till allvar.
Vi körde med bitstock första dagen och ett skinn andra (för att matte glömde stocken hemma..).
MEN som sagt idag var det en arg och allvarlig hund som gick ut på planen, hade dessutom mina handskar och ett tjocktkoppelm för att göra den biten lättare ;) haha! Hon jobbade på bra och faktiskt rätt länge utan att förlora varken vilja eller intresse! Kunde inte vara mer nöjd, Rikard klev dessutom av planen med sår på händerna efter mitt lilla monsters härliga jobb :') Skadeglödje?

Allt schäfer-/mallefolk säg vad ni vill men jag är i alla fall superstolt över mitt lilla bus!
Kelpies kan faktiskt! :D

Motivationskväll i stallet!

Fick lite roliga nyheter idag, bland annat att motivationskvällen och prisutdelningen för skolmästerskapet kommer att bli den 18 maj på base. Den kommer att vara obligatorisk och vi kommer ha det så jävla mysigt! Riktigt fin avslutning och farväl för alla treor vad det gäller grupper, träning och HUND.. Tråkigt men sant, försöker se det positiva men vet ändå att många tårar kommer att rinna då man inser.. Finns inget bätte än gemenskapen på akademin!

Sen så gick det rätt bra att plugga matte, även fast jag gjorde det helt själv, psykologin helt klar, avelsrbetet ska jag jobba på ikväll! (Historian skiter vi i) 

Mitt lilla dragekipage Matilda och Mikki har fått lite träningsinfo och inhandlat superskor idag så imorgon börjar arbetet (deras blogg ligger under länkar)! Ska bli riktigt kul att coacha dom faktiskt, känns som ett engagerat och roligt ekipage med stora möjligheter! Mitt jobb i det hela är alltså att hjälpa dom att utvecklas och finna lösningar på problem - dom ska bli grymma med min hjälp helt enkelt!

Imorgon är det dragträning och härliga Lotta kommer :D Längtat efter, blir hennes debut som ledare imorgon också, galet bra!

Nej, nu får det räcka! Dags att dyka ner i matte, hisotira och avelsplugget ;)

Hårt arbete lönar sig!

Hade coachsamtal igår med coach-Janne! Väldigt roligt att se hur betygen sen tiden i Sollefteå sticker ut.. Skitdåliga betyg.. Sen ser man kärnämnena i Forshaga, rätt okej och sen hundämnena, kalasbra! Så jäkla nöjd! Många tycker att man är dum som är glad över sånna kurser som inte är grunder till högskola osv men det är ju ändå ett teckan på att man är på rätt väg, min väg!
Har ju dessutom gått från att vara "skolans sämsta föredöme" till att få stipendium för "gott föredöme"! Så jäkla nöjd med var jag åstakommit under tiden i Forshaga, nu är det bara kalaset kvar ;)

Har börjat lagt ut lite trådar angående draginstruktörandet, ska bli ett spännande äventyr! Har även hittat mitt första ekipage som jag ska göra mitt bästa för att coacha till framgång! Hihi, känns lite pirrigt men ska bli grymt kul att se vad som händer! Har ju iofs tränat upp runt 30 hundar i höst/vinter men inte riktigt lika inviduellt! Som sagt, ska bli grymt intresant!

Nej, nu blir det vila innan pluggandet sätter igång :)


Personligtränare/Träningscoach för drag?

Fick just en grymt kul idé! Ska fan kolla runt om jag kan få hålla lite kurser i drag någonstans.. För att utveckla mig själv och för att sprida denna underbara sport vidare! Skulle verkligen vara grymt kul! Har just skickat My på uppdrag så får se vad som händer! ;) Skulle i alla fall vara grymt kul!

Första draträningen på barmark avklarad, riktigt kul! Underbart på sätt och vis när man får kommentaren "Tina, varför startade du inte den här gruppen i 1an för?" - Julia. Då blir man nöjd.. Ska bli riktigt kul att se vad som händer under våren med alla i gruppen :) Alla verkar taggade till tusen så hoppas att allt går som det ska och att alla treor tränar på som attan under praktiken! Har i alla fall en plan och får väll testa på att agera personligtränare åt treorna på praktiken då dom får springa ensamma och inte har ngra harar :) Kommer bli tooooppen!

Haft ett härligt, positivt samtal med duktiga Li om motivationspris, skolmästerskap och annat kul, kommer bli toppen!

Nu blir det efterlängtad middag - grönsaksknytte med galet goda grönsaker, mums!


Sommarens mål för ekipage Tina & Ninja



Lydnad:

1a pris i lydnadsklass 2.

Agility:
Starta när slalomet är klart, vilket det ska vara innan sommaren är slut!

Bruks:
Tävla appellspår i augusti/september 

Övriga mål:
Vill försöka valla lite om det finns tid och möjlighet, ska höra runt med lite folk och se vad som händer. Det skulle i alla fall vara riktigt kul!

Ska jobba för att hitta rätt enegi i lydnaden och hitta vårt tempo.

Jobba på med söket, förbättra slagen och jobba på markeringarna (ovanligt..)
 
Jobba vidare i uppletandet och försvåra och utöka rutans storlek!

Tränade vidare på bett och självkänlsa med skyddsävningar.


Inser att jag nog inte kommer att göra mycket mer än att träna hund denna sommar?
Sova - Träna hund - Jobba - Träna hund - Sova ;)

Spårekipage?

Haft två dagar spår på skolan med Janne och bästa gruppen. Jag som inte har tyckt att det spår varit kul alls, har verkligen ändrat uppfattning! Nog för att jag inte har börjat riktigt än men shit vad taggad jag är! Har fått jättemycket positivenergi och massa motivation! Tur att man har en så jävla kul grupp att jobba med, ni är super!
Blev pinnstig idag eftersom snön inte här smält här i Forshaga.. Ninja tog i alla fall 8 pinnar av 10 på 100m. Sista pinnen tog hon dessutom upp och avlämnade superfint! Min stjärna. Janne skrattade och vi disskuterade att det verkligen syns på henne att hon blir fundersam när hon får belöning för något hon inte riiiktigt vet vad det är! En kort paus mitt i gjorde att hon tänka till lite och sista 50 metrarna gick helt klart bäst! Som sagt, riktigt taggad! Blir nog en appell i höst ;) Har ju dessutom jordens snyggaste spårlina som måste komma till användning, bara en sån sak!


Spårlina från Paw of Sweden


Måste säga att jag kommer sakna stallet nästan mest.. Fy fan vad härligt det är att komma ner dit till hundlärarana och bara träna, prata och bara nörda hundämnet! Älskar de.. DÄRFÖR planerar jag att spendera de sista tre veckorna DÄR och ingen annan stans (över drev liite nu).

Insåg dessutom när jag kollade i kalenderna att - Dragträningen börjar på måndag! Åh mina stjärnor, I've missed you!
Nu börjar vi med tempokontroll och styrketräning! Fan va kul det ska bliiiii, har en plan ;)


Duktiga tjejer!

Är precis vad vi varit idag det! Jag har gjort klart hela stora psykologiuppgiften och psykiatri, gick skitbra! Har dessutom hunnit jättelångt på avelsuppgiften, tumme upp! Var inte så svårt som jag trodde, eller så är jag helt ute och cyklar, haha! Nu blir det att fundera över svenskan.. Hmm.. Har en idé, får se om jag tar den eller om jag kommer på någon annan :)

Ninjan har fått tre träningspass idag! Struntade i frukosten och tränade istället, hihi! Riktigt duktig tjej är hon, hon börjar dessutom komma ur skendräcktigheten, ÄNTLIGEN! Kunde lägga lite press på henne i fotgåendet och det kändes riktigt bra, hon har fin possition och är med hela tiden på vad som händer! Härlig energi! Tränade lite rutan men blev mest pusskalas och trams på golvet! Något annat kul - skickade henne att hämta apportbocken i hallen och hunden springer in på toan? Kommer ut huuur lycklig som helst med en toarulle i munnen. Toarullar är det absolut godaste och roligaste som finns enligt Bruno! Och vad ska man göra? Hon gjorde världens finaste avlämning och ja.. Puss på henne! Självklart så fick hon hämta den RIKTGA apporten sen och gjorde även det med stil! Prinsessan <3

Nu inväntar jag kärleken och imorgon blir det SPÅRDAG på skolan.
Spårtreori och praktik heela dagen, blire bättre?


Hundlivet!

Vissa människor gör en bara så otroligt inspirerad! Är så otroligt glad att ha dom till hjälp när man ska försöka lösa problem i sitt futtiga lilla liv. Hundar är trotts allt det roligaste jag vet och jag skulle aldrig kunna mitt liv utan hundar. Aldrig. Men självklart är det inte alltid lätt att göra de rätta valen och det är definitivt inte lätt att veta vad det man gör kommer att få för konsekvenser. Det är väll det som är charmen med det hela kan jag tro. Hade allt blivit perfekt hela tiden skulle vi inte uppskatta det så samma sätt.

Har i alla fall (nästan) bestämt mig för att vänta ett år med att köpa en hund till. Helt galet jättesvårt när man hittar en suuuperkombination MEN har kastat mig in i två hundköp och jag ska inte säga att jag ångrar ngon av dom men det har inte blivit som jag tänkt och därför känner jag att jag kanske borde lugna mig lite, för mitt eget och hundarnas bästa.

Nu till Ninja. Ninja är den enda hunden jag har nu och visst, hon är ingen VMhund kanske, men jag kommer ändå kunna ta mig långt med henne. Det är jag helt övertygad om, vi måste bara hitta ett sätt att ta oss dit (som alla andra). Jag kommer aldrig att ge upp henne och jag ska ta mig så långt vi bara kan i våra grenar och kanske hitta nya på vägen, vem vet! Min prinsessa <3

Nästa hund ska i alla fall vara det västa av det värsta i kelpieform. Jag är redo för en utmaning av det arbetsvilliga slaget! Ge mig en utmaning, ge mig en galen kelpie med 100 kg enegi! Därför måste jag nog förbereda mig mentalt och fysiskt för ankomsten! Ninja, nu kör vi löpning och massa träning, sluta vara soffliggarhund (& matte).. Kände hur jag överdrev där.. Men vi gillar soffan! PUSS

rätt väg, rätt val.

Dagen började riktigt bra med tidig morgon med långprommis och lugn frukost med mys i sängen till "Vakna med TheVoice". Gick till skolan och allt kändes okej, slutade tidigt så packade ner alla träningsgrejer, köttbullar och plugget och drog ner till stallet. Blev tre rutanpass (på rent ut sagt PISSIGT underlag, längar efter gräs). Gick jättedåligt till en början då hon bara fort och flög över allt och rev koner osv.. Focus låg otroligt lågt. De två andra passen gick bättre.. Förstorade rutan jättemycket vilket jag inte kommer att göra nästa pass, större än igår men inte superstor direkt (såklart)! Kände hur humöret skönk vilket resulterade i att Ninjas också skönk.. Gick hem med Amanda och Pajjazz för att få tråkiga nyheter.. Eller ja, nyheter som bara gör en less.. Försökte komma på bättre humör genom att läsa om duktiga hundar och drömma vidare om min egen och mina framtida.. Drömmar är det bästa som finns.

En dag som denna är jag otroligt glad att ha en kelpie - alltid glad, alltid positiv energi alltid kelpie!



Hoppas hoppas hoppas på att mina och Rikards planer blir som vi hoppas!
Du är nämligen det bästa jag har Rikard, bästa du! <3


hopp i rutan!

Har börjat träna rutan med Ninja nu. Tränar enligt en metod mamma berättade om när jag var hemma en gång.Man sätter upp en ruta (jag har dock gjort den väldigt liten till en början) och sätter sedan band runt rutan en bit från marken. Hunden lär sig då att verkligen gå in i något, rutan. Tanken är att man sänker ner banden tills dom ligger helt på backen. RUntan måste vara markerad på tävling vilket betyder att jag aldrig kommer att behöva ta bort mina hjälpor helt. Själv klart kommer jag att träna helt utan och med olika typer av markeringar men tycker i alla fall att tanken är bra. MEN som med alla metoder finns det för- och nackdelar och det gäller bara att handskas med dom på rätt sätt :) Alltid lär man sig något, det är trotts allt den första hunden jag lär rutan!


Ninja förstod snabbt och hoppar med glädje in i rutan och ställer sig med hukat huvud (vallhunden). Har flyttat runt rutan i lägenheten och hon tycker det är superkul! Synd bara att det är lite svårt att göra en större ruta inomhus.. Blir ut i slasket och träna träna träna :) Riktigt nöjd med dagens träning, härlig energi och härlig motivation! Kunde lägga lite press på henne i lydnaden och det kändes riktigt skönt faktiskt!
Tränade lite skydd också innan morgonpromenaden, det gick dock ganska dåligt, hon va inge taggad alls, fick några fina bett men inge mer.. Lilltjejen.. Men när mamma kom fram och pappade lite på slutet blev det andra bullar! Fick bli bus med bitstock istället + en prommis med storbrorsan! Ändå en riktigt nöjd matte!

Säljarn!

Saker och ting jag inte använder eller bara helt enkelt inte behöver! :)


Vårjacka stl. X-Small från VeroModa 300:-


Dressyrlänk stl. 42,5cm (aldrig använd). 70:-


Lila spårlina 15m (tror den är 15, kan inte tänka mig något annat, använd tre gånger typ) 200:-


Vita converse stl.37.5 (6,5) helt oanvända! 400:-


Adidas gore-texskor stl 37 1/3, använda fem gånger! 500:-


Tinan
073-8469985


and that's why i smile

Vaknade tidigt för att gå upp och tvätta, galna hundar fick följa med! Så nu har jag tvättat fyra tvättar, rastat och utfodrat hundar, dammsugit och dessutom väkt Rikard med varma mackor. Bra morgon, klockan är inte ens tolv och jag har gjorde massor! NU blir det klickerbus och skyddträning (om Rikard kommer ur sängen för andra gången idag..). Hade dessutom fått ett meddelande av coachen som fick en på ännu bättre humör! Så med humöret på topp ska jag idag alltså, bli klar med historia uppsatsen, psykologin och plugga till avlensprovet imorgon! Kommer att ha avbrott med vovveträning och pusskalas så kommer nog att gå utmärkt!

Nästa hund blir en aust.kelpie for sure.



Vem kan säga nej liksom? ;)

Har lagt till lite länkar som ni ser också :) Har jag glömt någon?

Längar galet efter dragträningar och galna hundar och glada tjejer och killar! Puss på er :)


Back in the game!

Drog upp killen ur sängen och packade in allt i bilen och åke ner till stallet! En månad kvar till tävling och men våran stora svacka känns det som att vi måste skäpa till oss lite. Blev två pass lydnad och ett låågngt pass skydd.
 
Pass1: Otroligt oplanerat och det visade sig ganska snabbt. Jag hade ingen plan och hunden var gaaalen. For åt alla håll och kanter! Sket i det passet och la undrar henne ganska snabbt. Ingen plan, ingen bra träning liksom.

Pass2: Skyddspass. Körde lite grundövningar ochd et gick riktigt bra! Hon har fått mycket bättre uthållighet och enligt mig var passet långt men hund orkade ändå hela tiden! Hon fick några fina gripanden i stocken och ja.. Jag är riktigt nöjd! Hon börjar helt klart bli säkrare i sig själv och att få gripandena på köpet är ju inget dåligt direkt, tumme upp!

Pass3: Lydnadspass. Bad min lilla publik bestämma moment för att det inte skulle bli lika oplanerat som förra gången. Gick hur bra som helst! Har inte kört linförighet på as länge men det gick ändå jättebra! Allt gick bra! Går hon så på tävlingen 10e april så kommer det inte vara några problem att få med sig ett förstapris hem! Rätt attityd, rätt fokus och rätt enegi! Toppen! Passet blev inte så himla långt men tyckte inte det gjorde något. Avslutade med några snabba lägganden och ställanden, gick sämre i början men blev bättreoch bättre! (Y)

Toppen träning helt enkelt!

Skyddskelpien!

Precis kört ett kelpieskyddspass med Ninja. Haha, med kelpieskydd menas bus med bitstocken. Vi ska träna skydd nu för att få in lite självförtroende och allvar i henne. Hon leker mest och skulle verkligen behöva lite självförtroende. Rikard hjälper såklart till så hoppas att vi kommer en bra bit i sommar! Hon har gått från att inte kunna kampa alls, till att kuna gripa, till att hålla fast i ett skosnöre, till att kunna bit i ett skinn och nu kunna kampa med en bitstock! vI HAR KOMMIT EN LÅÅÅNG BIT JAG OCH LILLA BUS!  Stolt matte idag när hon till och mer bet mig i armar ovh mage i frustration! Härliga frustrationsskall från magen och taggad hund! Galet kul - ska tilläggas att hon dessutom är skendräcktig..!

All my life I've been good but now, i i i i i'm thinking what the hell? - Vårt motto just nu ;) Skyddskelpien!
(från Avril Lavigne - What the hell)

Har dessutom skickat iväg ett meddelande till min "hundcoach" med lite frågor om hund och sånt kul!
Känns galet kul att ha en plan för framtiden, nu gäller det bara att ta sig dit och köra hårt! Jag är taggad!


Spindeln i nätet!

Japp, det var så hon kallade mig, Fredrika på trejdevåningen (ledningen på skolan). Känns otroligt skönt och roligt att vara igång med massa roligt och dessutom sprida glädje och engagemang till andra som bhöver det! Fick riktigt härlig enegriboot av både Fredrika och Linda, dom gör att det känns värt liksom!

Synd bara att min kropp är helt ur funktion.. Känns inge kul alls men tror helt ärligt att det beror mycket på vädret.. För vad kan vara mer opeppande efter att ha sett torr asfalt än massa snö, blåst och SLAKS?! Usch, säger jag bara.. Har förmodligen att göra med massa olika saker men hoppas i alla fall att det löser sig snart för såhär segg har jag inte tid att vara!


Finaste gruppen efter prisutdelning & säsosgsavslutning
 (fortfarande saknas måånga)


Triggade tjejer!

Jahapp.. Sista dagen på Mon avklarad. Har varit en exemplarisk vecka men totalvila och ny träningsenegi! Sista kvällen spenderade jag tillsammas med favorittjejen Rebecca. Det blev middag på kinaresturangen i stan med massa kul snack, vi hade ju en del att ta igen! Efter att ha måste åka till Helgum för att kunna skriva ut min tågbiljett så är det bara till att packa och hoppa i säng!

Det bästa med veckan förutom skidorna på tv, och lugnet var nog ändå samtalet med Jenniefer. Jäklar vad taggad jag är nu, nu är det bara att köra! Känns skitkul att börja om lite och idag kände jag att vi verkligen börjar komma in på rätt spår. Ninja ha tjatat om träning hela dagen och varit rikitigt taggad och fokuserad på träningarna! Två pass har vi hunnit med och båda lika lyckade!


Lilla pyret börjar bli stor tjej!

I helgen blir det träning och filmning och massa mys med finaste killarna!
Imorgon klockan 10 åker jag till SUNDSVALL --> STOCKHOLM --> KÖPING --> FORSHAGA!


Skallmarkering?

Första riktiga passet med skallmarkering med Ninja - DONE!

Skickade ut pappa som figg med en tennisboll! Värmde först på mig själv för att få igång henne med skallet, inte såå svårt att tagga henne ;) första skicket på pappa gick väll sådär.. Hon skällde en gång, pappa belönade inte och Ninja blev fundersam och började springa tillbaka till mamma. Pappa kallade på henne och hon tänkte "Jaha! Ska vi pussas!?", pappa fixade och trixade lite och hon kom tillslut till skall och fick bollen. Inte det lättaste att träna med en pappa som fööör länge tävlat med en sakllmarkör som tävlar i elitklass.. Efter denna lite struliga början följde 5 perfekta markeringar. Hon börjar skälla 1-2m innan hon är frammer och håller sig på fint avstånd och skäller faktiskt ganska bra! Har ju inte planerat att tävla sök SM så ;)
Är riktigt nöjd då mamma kommer ut och "kollar/analyserar". Ninja är mitt i ett skick och blir lite förvirrad. Skicket bli halvbra och ja.. Nästa skick figgar mamma och Ninja kollar på första skick om det är pussas dom ska göra, nehe inte de och hon går in i skall efter att funderat ett tag, och efter det gör hon två riktigt fina markeringar!



Bra träning! Men.. att träna med sin familj är kanske inte alltid ett plus. Nog för att mamma länge har tävlat på hög nivå och pappa har blivit tvungen att figga och lära sig under deras 25 år tillsammans.. Ibland är det skönt att träna med små tjejer som bara gör som man säger (Y) MEN tackar inte nej till figgar såklart så tack för de!

Iaf, skallmarkering blir!


Tävlingsvåren 2011

Satte mig ner efter skidturen och funderade över tävlingar för våren och upplägg. Kände hur pressen bubblade upp och jag kände mig stressad och nervös redan nu.
De kändes inte okej och jag började fundera över min tid som tävlande.

Jag började när jag var nio år gammal med min 3 åriga borderterrier Bella. Vi tävlade och tränade jättemycket agility under 5-6 år. Kom till Doggy Agility Cup Final (ungsoms SM) 2001 och kom 9a. Vi tävlade även en inoff lydnads 1a med 170p (första pris). Fick avliva henne vid 10 år pga cancer.

Min andra hund var en border collie på 4 år vid namn Kiela. Hon var en osäker hund utan någon form av självförstorende. Så efter 1½ år var vi startklara och hon mådde riktigt bra och gick alltid med svansen högt, vilket hon inte gjorde innan. Av anldening fick jag lov att lämna tillbaka henne till den tidigare ägaren. Sorgen var oroligt stor och jag kan i efterhand säga att jag nog inte lärt mig så mycket om hund som jag gjorde under tiden jag hade henne. Jag och Kiela hann aldrig tävla.

Treje hunden var Nicca som jag hämtade då hon var 7 månader gammal Parson Russell. En terrier. Hon kunde inget då hon kom till mig och förstod inte alls vitsen av att lyssna på någon människa. Blev 1½ års träning på inkallning och annat otroligt trkigt innan vi kunde börja träna riktiga moment utomhus. Tillslut var vi i alla fall tävlingsklara i agility och lydnad. Min nervostitet var otroligt stor, något som Nicca inte alls gillade. Eftersom jag inte rikigt litade på den lilla vita så blev det aldrig rikigt ba i träningen. Startade på en agilitytävling men så frt nerverna tog över gick det bara inte. Nicca flyttade hem till Maria förra sommaren på grund av att jag inte hade tid med två hundar och inte kände att jag hade råd att ha en hund som sällskap som dessutom krävde otroligt mycket träning av allmänlydnand. De tog otroligt mycket energi av mig att alltid oroa mig och eftersom det är det tråkigaste träningen jag vet så orkade jag inte.

Min nuvarande hund är ju kelpien Ninja. Den första hunden jag känner att jag verkligen kan satsa på! Hon är snart 2 år (22 juni) och vi kämpar på med lydnads- och agilityträning. Vi har tävlat två lydnadstävlingar (först 3pris och sen 1pris). Vi börjar alltså komma igång med tävlingen igen och har märkt att i mitt huvud finns liksom bara press på mig själv utan att tänka på att jag har ganska liten erfarenhet. Det jag gjorde när jag var 9 år är ganska bortblåst och jag kan inte påstå att det gjort någon större skillnad i mitt tänk nu. Önskar verklgen att jag kunde ha haft samma inställning som då.. En tävling var en tävling och så va de med de. Det var de roligaste och nervöst? Nej verkligen inte! Den känslan måste jag försöka hitta. Nervös kan man vara innan men INTE på plan.
Vi ska ha ROLIGT - bara då kan man göra sitt bästa! 



Ska sätta upp min egna mål inför min två (eller tre) tävlingar i vår och försöka fokusera på rätt saker och inte oroa mig för mycket. Blir en kul utmaning för mig och Ninjan men känns skönt att börja nu innan vi kommer upp i klasserna eftersom det kommer mer och mer press ju högre man kommer.
Ska bli intresant i alla fall och jag hoppas vi får ordning på nervostiteten! :)


RSS 2.0