100% hundträning

Dagen börjar med att jag äter frukost, mamma lägger spår! Innan vi skulle dra in till stan gick hon och Berit spåret medans jag och Ninja filade på lydnaden! Drog in till stad och mamma köpte nya hundskor ;) Kollade på massa fina kläder i stadens vildmarksbutik, mycket man vill ha... Sen drog vi vidare till Solleftå BK för agility och lydnadsträning. Agilityn blev en blandning mellan galet bra och flams. Sen var det dags att köra igenom lydnadsettan, mamma kommenderade och gav poäng. Lite snål var hon allt men är ändå riktigt nöjd, mamma såg stor skillnad på Ninjas energi (till det positiva) sen sist vi var hemma (februari?), känns skönt! Efter det blev det uppletade på Remsle! La ut fyra föremål på olika längd (mellan 10-50m) och bestämde att jag skulle vara nöjd när hon tagit två. Har inte kört uppletande på superlänge så ville se hur hon betedde sig i rutan. Hon letade fint och löste problemen som kom upp. Hon tog det närmaste förmålet och det som var näst närmast - vi behöver alltså träna på djupet. Är ändå jättenöjd, hon skötte sig bra och höll fokus på jobbet. Dutti!

När vi satt i bilen påväg hem kom vi på att vi inte motionerat en av hundarna.. (Min). Så vi bestämde oss för att köra en blandning av rapport och fysträning. Hittade en stäcka (sandtag, löstösnö, ca 300m). Hundarna sprang 5 sträckor var och höll bra tempo! Till och med Ninja orkade riktigt bra! Skitnöjd med dagen och mamma tyckte hon hade växt jättemycket och att hon känsdes lugn och trygg i lydnaden. AWSOME!

Nu blir det god middag och imorgon åker vi på träningstävling i agility i Härnösand! ;)
Har inga direkta förväntningar eftersom hon inte kan häften av hindrena, vill mest se om hon håller ihop eller hur hon beter sig i tävlingsitation. Blir säkert bra!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0