Utvärdering sökträningen 2010

Jaha.. Blev till att vara hemma idag iaf.. Var uppe hos Jerker för att reda ut ett litet missförstond men där efter blir det att vara hemma! Ska försöka ta mig till matten då de inte känns som att man har råd att missa en enda lektion innan nationella (som skrivs i maj..).

Sökutvärdering HT2010
Har skrivit klart loggbok och skriver de sista på utvärderingen får sökträningen i höst! Fick en liten kick när man läser hur duktiga vi faktiskt varit! Hade problem med att hon sprang ut i rutan 50 meter men utan mål och mening. Hon slog heller inte på näsan för ens tredje skicket, vilket gjode att de mest blev spring och att hon ofta "sprang på" figgen istället för att söka reda på den. Detta skapade minnesbilder som talade om för henne att "springer du tillräckligt fort så hittar du figgen, och näsan behöver du INTE använda". Började träna uppletande för mig själv för att bygga upp intresset för att använda näsan. Gömde alla föremål och hade inget kommando, bara släppte henne. Detta gjorde vi ca 10 gånger och det gav resultat direkt. Andra heldagen i skogen med skolan var det en annan hund som sprang ut i rutan. Vi började med vindövn. som naturligtvis gick jättebra eftersom de va de enda vi tränat på egentligen. I söket på eftermiddagen gick de jätte bra. Vi hade heldolda figg hela dagen och hon jobbade på som fan för att hitta dom, duktig tjej!
Systemövningar har vi också tränat under hösten och kan väll säga att alla fått sig ett gott skratt. Srpinga är nämligen det bästa Ninja vet, tätt följt av människor, godis och matte så systemövn. blev ett enda stort lyckorus för lilla brun. Hon gjorde dock allt precis som hon skulle så ja.. Man kan inte göra annat än att skartta och vara en riktigt nöjd matte! ;)
Sista passet får mig nästan tårögd! Vi skulle träna i kommunförådet vid skolan (alltså inomhus) och hade haft "räddningsintagningsprov" på förmiddagen, vilket betyder att hon testats på underlag, ljud och annat otrevlig (dock helt utan anmäkning). Hon kom in i det första rummet och kom in med hög nos och vindade direkt! Eftersom inte jag visste vart figgen låg så blev de ju lite svårare eftersom jag inte visste var jag skulle skicka. Jag skickade hur som helst ut henne i rummet och hon började söka påengång och jobbade sig superfint genom rummet fram till första figg som satt i en helt mörkt rum. Andra figg låg under en båt och de ska tilläggas att i båda rummen stod de båtar och TUSEN andra grejer överallt (blev typ räddningssök).. Ninja jobbade sig snyggt fram till sista figg och de kändes VERKLIGEN som att hon visste precis vad hon skulle göra och hur! :') Vi har lyckats!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0